Трамп підписав тимчасовий бюджет, щоб уникнути "шатдауна"

Поділитися
Трамп підписав тимчасовий бюджет, щоб уникнути "шатдауна" Політика впливає на економіку
"Шатдаун" - припинення фінансування держустанов - в цьому році переслідує США постійно

Політичні чвари в США впливають і на економіку. Доводиться постійно приймати тимчасові заходи, щоб уникнути катаклізмів.

Президент США Дональд Трамп підписав тимчасовий бюджет на 2020 рік, який діятиме до 20 грудня. Про це глава держави повідомив журналістам.

Президент США Дональд Трамп підписав тимчасовий бюджет на 2020 рік, який діятиме до 20 грудня. Про це глава держави повідомив журналістам.

Попередній тимчасовий бюджет діяв до 21 листопада. Попередній і нинішній тимчасовий бюджет покликані уникнути "шатдауну" - припинення фінансування державних установ.

Підписання документа про нове тимчасове фінансування надає Конгресу ще один місяць для узгодження річного бюджету.

Минулого тижня Білий дім направив міністра фінансів Стівена Мнучіна на зустріч зі спікером Палати представників Конгресу демократкою Ненсі Пелосі, пише видання The Hill.

Воно зазначає, що демократи розцінили цей крок як сигнал готовності адміністрації укласти угоду.

Сенат, який контролюють республіканці, пропонує збільшити витрати на оборону за рахунок скорочення фінансування охорони здоров'я, освіти, а також допомоги іноземним державам. Демократи, яких більшість в Палаті представників, наполягають на зростанні витрат на внутрішні потреби.

Однією з головних розбіжностей в сфері розподілу витрат залишається питання про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою для запобігання проникнення в країну нелегальних мігрантів, на чому наполягає Трамп.

Напередодні зазначалося, що більше ніж 35 млн доларів з майже 400 млн доларів, які виділили в США на військову допомогу, не надійшли в Україну. Згідно з документами, оборонне фінансування України залишається на рахунках в США.

Напередодні зазначалося, що більше ніж 35 млн доларів з майже 400 млн доларів, які виділили в США на військову допомогу, не надійшли до України. Натомість, згідно з документом, оборонне фінансування України залишається на рахунках у США.

Раніше Трамп заявив, що Зеленський навіть не підозрював про блокування військової допомоги Україні. За словами глави Білого дому, Україна отримала гроші "без будь-яких умов", а на Зеленського і Пристайко ніякого тиску не чинили.

Зазначимо, що публічні слухання у справі про імпічмент почалися 13 листопада в нижній палаті Конгресу США. Першими свідчення давали тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, який курирує адміністративну політику в блоці східноєвропейських країн, включаючи Україну.

15 листопада свідчення на публічних слуханнях у Конгресі давала колишня пані посол США в Україні Марі Йованович.

Докладніше читайте в статті Олександра Хари "Імпічмент. Майже офіційно" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі