Трамп підпише розпорядження про реформу поліції у вівторок

Поділитися
Трамп підпише розпорядження про реформу поліції у вівторок © zik.ua
Указ буде стимулювати поліцію до перегляду практики застосування сили.

У вівторок президент США Дональд Трамп підпише розпорядження, яке буде спрямоване на те, щоб поліпшити ставлення поліцейських до афроамериканців і інших людей за рахунок підвищення кваліфікації, професійної підготовки та ресурсів психічного здоров'я, заявили представники адміністрації, повідомляє Reuters.

"Загальна мета полягає в тому, що ми добиваємося закону і порядку, і ми хочемо, щоб це було зроблено чесно, справедливо. Ми хочемо, щоб це було зроблено безпечно", - сказав Трамп журналістам у Білому домі, анонсуючи указ.

Він додав, що у вівторок виступить з промовою, в якій оголосить про цей указ.

Високопоставлені співробітники адміністрації повідомили журналістам, що указ буде стимулювати поліцію до перегляду практики застосування сили, також допоможе краще контролювати дії поліцейських. Указ також спрямований на стимулювання програм спільного реагування поліції і соціальних служб.

За словами представника адміністрації, указом також передбачено практика набору персоналу в поліцію із місцевих спільнот. "Мета цього полягає в тому, щоб зблизити поліцію з громадами", - сказав високопоставлений чиновник журналістам.

Він зазначив, що указ був розроблений після бесід зі співробітниками правоохоронних органів і представниками сімей загиблих від рук поліції.

В останні тижні в США проходять масові акції протесту проти расизму і свавілля поліції, викликані смертю беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда, який помер після затримання поліцією в Міннеаполісі.

Читайте також: Atlantic Council: Чи все ще хоче Україна Зеленського вступити до НАТО?

Раніше повідомлялося, що Трамп звинуватив американські ЗМІ в навмисному ігноруванні протестів в Сіетлі, де демонстранти створили вільну від поліції автономну зону.

Нагадаємо, що в американській Атланті (штат Джорджія) з новою силою спалахнули протести проти расизму і насильства поліції – 12 червня правоохоронці застрелили темношкірого Рейшарда Брукса.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі