Трамп посилює атаки на Болтона через Україну

Поділитися
Трамп посилює атаки на Болтона через Україну © Wikimedia commons
Болтон у своїй книзі написав, що Трамп особисто пов'язував виділення допомоги Україні з розслідуванням проти Байдена.

Президент США Дональд Трамп запитав в опівнічному твіті, чому його колишній радник з національної безпеки Джон Болтон не "скаржився" раніше на дії глави Білого дому щодо України. Перед цим The New York Times опублікувала уривок з неопублікованої книги Болтона, де він підтвердив, що Трамп особисто пов'язував виділення допомоги Україні з розслідуванням проти колишнього віцепрезидента США і свого головного конкурента на виборах 2020 року Джо Байдена.

Сьогодні вранці Трамп у Твіттері продовжив критикувати Болтона.

"Для хлопця, який кілька років тому не одержав посаду посла в ООН, не зміг отримати яку-небудь іншу посаду відтоді, який "благав" мене взяти його на роботу, яку не буде схвалювати Сенат, і яку я дав йому попри те, що багато людей казали: "Не робіть цього, сер". Він береться за роботу, помилково каже про "Лівійську модель" і робить ще багато помилок у судженнях, і був звільнений, тому що, чесно кажучи, якби я його послухав, ми були б в Шостий світовій війні. І він тут же написав "противну і неправдиву" книгу. Вся секретна національна безпека. Хто став би це робити?" - написав Трамп у двох твітах.

Як повідомлялося, 16 січня в Сенаті стартував судовий розгляд у рамках процедури імпічменту.

З 13 по 21 листопада в Конгресі тривали відкриті слухання. На них свідчили тимчасовий повірений у питаннях США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника держсекретаря Джордж Кент, експосол США в Україні Марі Йованович, співробітники РНБ Олександр Віндман і Тім Моррісон, помічниця віце-президента Майка Пенса Дженніфер Вільямс, колишній спецпредставник Держдепартаменту Курт Волкер, голова представництва США в ЄС Гордон Сондленд та інші свідки.

За підсумками слухань Трампу пред'явили звинувачення у зловживанні владою і перешкоджанні роботи Конгресу.

Перед цим протягом місяця члени трьох комітетів нижньої палати Конгресу проводили розслідування щодо Дональда Трампа, підставою для якого стала скарга анонімного представника розвідувального співтовариства. Інформатор підозрює Трампа у використанні свого становища для втручання в президентські вибори 2020 року. У скарзі сказано, що президента США тиснув на президента України, наполягаючи на розслідуванні щодо Джо Байдена, ймовірного кандидата в президенти від Демократичної партії, і його сина Хантера.

Докладніше читайте в матеріалі Олександра Хари "Імпічмент Трампа: фінішна пряма"в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі