Трамп прокоментував звільнення Болтона

Поділитися
Трамп прокоментував звільнення Болтона У Трампа і Болтона було чимало спільного, але абсолютно різні погляди на певні моменти політики США © president.gov.ua
Колишній радник не ладнав з іншими членами адміністрації та мав численні розбіжності у поглядах з самим Трампом.

Джон Болтон втратив посаду радника президента з національної безпеки, оскільки абсолютно не поділяв пріоритети решти адміністрації США, заявив президент США Дональд Трамп під час бесіди з журналістами в Овальному кабінеті Білого дому, передає "Голос Америки".

Трамп зазначив також, що Болтон мав погані стосунки з іншими співробітниками адміністрації. Президент критично оцінив також проведене Болтоном порівняння між зусиллями з денуклеаризації Північної Кореї і "лівійської моделлю" – саме це порівняння настільки розлютило лідера КНДР Кім Чен Ина, що саміт у Сінгапурі мало не зірвався і був врятований тільки зусиллями адміністрації Трампа, причому північнокорейська сторона ультимативно вимагала виключення Болтона зі складу делегації.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп раптово звільнив свого радника з національної безпеки Джона Болтона на тлі розбіжностей з ним з приводу того, як справлятися з зовнішньополітичними викликами, такими як Північна Корея, Іран, Афганістан і Росія. Тимчасове виконання обов'язків Болтона покладено на його першого заступника Чарльза Каппермена.

"Минулої ночі я повідомив Джону Болтону, що його послуги більше не потрібні у Білому домі. Я категорично не згоден з багатьма з його пропозицій, як і інші в Адміністрації", - написав Трамп у вівторок, додавши, що наступного тижня він призначить заміну.

Трамп призначив Болтона радником з національної безпеки у березні 2018 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі