Трамп вказав на необхідність співпраці з РФ для нерозповсюдження ядерної зброї

Поділитися
Трамп вказав на необхідність співпраці з РФ для нерозповсюдження ядерної зброї Трамп обговорив із Путіним проблему розповсюдження ядерної зброї © Офіційний сайт Кремля
Президент США констатував, що відносини США і РФ вядются складними.

Президент США Дональд заявив, що має намір налагодити відносини з Росією для зупинки розповсюдження ядерної зброї у світі.

"У нас є шанс на співпрацю. І зупинка розповсюдження ядерної зброї - найважливіше питання, над яким ми зможемо працювати", - повідомив американський президент за підсумками переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня.

Трамп констатував, що відносини між США і РФ є непростими, і поклав відповідальність за їх стан, зокрема, на адміністрацію 44-го президента США Барака Обами.

"Ми повинні були почати діалог давно, ще до того, як я прийшов до влади", - підкреслив президент США.

"Я вважаю, що ми всі винні. І США зараз фактично разом з Росією налагоджують ці відносини", - додав він.

У квітні 2010 року президенти США і РФ Барак Обама та Дмитро Медведєв підписали Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-II, або New START), який набув чинності 5 лютого 2011 року.

Згідно з Договором, у кожної з країн було сім років для скорочення стратегічних озброєнь. Договір обмежує загальну кількість розгорнутих ядерних боєзарядів 1550 одиницями для кожної з країн. Кількість розгорнутих міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і стратегічних бомбардувальників не повинна перевищувати 700 одиниць, а загальна кількість розгорнутих і нерозгорнутих пускових установок МКБР, балістичних ракет підводних човнів і стратегічних бомбардувальників - 800 одиниць.

У грудні 2017 року Білий дім оприлюднила нову Стратегію національної безпеки, в якій Росія та Китай, а також Іран і КНДР, вказані серед найбільш серйозних загроз американським національним інтересам.

Автори документа констатували, що РФ і КНР розробляють сучасну зброю та комплекси озброєнь, які становлять небезпеку для ключових об'єктів американської інфраструктури та системи командування.

Крім того, Москва і Пекін порушують права людини і надають підтримку диктаторським режимам, які є ворогами демократії.

Детальніше про нову Стратегію національної безпеки США читайте в матеріалі Олексія Їжака "Привілей демократичного світу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі