Трамп заявив про готовність відтермінувати підвищення мит відносно Китаю

Поділитися
Трамп заявив про готовність відтермінувати підвищення мит відносно Китаю © Скріншот Youtube
Наступного тижня у Вашингтоні відбудеться черговий раунд торгових переговорів.

Президент США Дональд Трамп готовий відстрочити підвищення мит щодо китайських товарів на суму 200 мільярдів доларів. Він готовий піти на такий крок у разі позитивної динаміки переговорів щодо торгової угоди з Китаєм. Про це він заявив, виступаючи перед журналістами біля Білого дому.

"Є можливість, що я зрушу дату. І якщо я побачу, що ми близькі до угоди або що переговори щодо угоди йдуть у правильному напрямку, то я збережу діючі мита, я не буду підвищувати мита", - зазначив він.

Президент підкреслив, що мова йде про дуже масштабну та складну угоду.

Спочатку дедлайн для вирішення спірних питань і підписання угоди було встановлено на 1 березня. З цього числа мита на китайські товари на $ 200 млрд повинні зрости з нинішніх 10% до 25%.

В п'ятницю завершилися переговори делегацій США та Китаю в Пекіні без погодження умов подальшого співробітництва. В той же час обидві сторони зазначали, що дещо наблизилися до угоди. Пекін і Вашингтон мають намір підписати угоду найзагальнішого характеру у формі протоколу про наміри. Документ згодом ляже в основу торгової угоди, яку обговорять при особистій зустрічі президент США Дональд Трамп і голова Китаю Сі Цзіньпін. Переговори продовжаться наступного тижня у Вашингтоні в тому ж складі.

Під час переговорів США наполягають на скороченні субсидій китайським державним компаніям, підвищенні рівня захисту інтелектуальної власності американських компаній, що працюють в Китаї.

Читайте також: Китай скасував торговельні переговори з Британією через погрози Міноборони

Торгова війна почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з низки країн, зокрема, з Китаю. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Трамп і Сі погодилися на перемир'я в торговій війні, домовившись відкласти до березня 2019 введення нових торгових мит.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протистояння США і Китаю
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі