Трамп збирається зустрітися з президентом Іраку на економічному форумі в Давосі

Поділитися
Трамп збирається зустрітися з президентом Іраку на економічному форумі в Давосі Форум в Давосі - серйозна подія світового масштабу © Facebook/World Economic Forum
У минулому році Трамп відмовився від участі у форумі в Давосі

Кілька високопоставлених чиновників з Білого дому повідомили, що Трамп не тільки має намір взяти участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, але і збирається провести кілька зустрічей з лідерами різних країн один на один. Серед зустрічей планується і розмова з президентом Іраку.

Про це повідомляє CBS News, посилаючись і на виступ Трампа перед журналістами, де він також підтвердив свій намір побувати на форумі.

На даний час адміністрація Білого дому обговорює зустріч з президентом Іраку Бархамом Саліхом в Давосі, і чиновники адміністрації, знайомі з плануванням, з оптимізмом очікують, що це станеться. Це буде перша зустріч між Трампом і високопоставленим представником Іраку з моменту конфлікту США і Ірану через вбивство іранського лідера Касема Сулеймані, обстрілу ракетами американських військових баз і трагедії з українським літаком, збитим іранськими силами ППО.

Очікується, що президент США також зустрінеться з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Лейен. Вони обговорять торгівлю між США і ЄС.

Оскільки форум в Давосі буде відбуватися саме в момент, коли Сенат розглядатиме імпічмент Трампа, це дозволить йому показати, що він не надає особливої уваги всім цим подіям.

Зазначається, що минулого року Трамп скасував свою участь через рекордний за тривалістю шатдаун - зупинку роботи урядових установ.

До цьогорічної американської делегації увійдуть міністр фінансів Стівен Мнучін, а також міністри з питань торгівлі, праці та транспорту і торговий представник США.

Трамп також вніс свою доньку Іванку Трамп і її чоловіка Джареда Кушнера до складу делегації.

Водночас, президент України Володимир Зеленський також планує взяти участь в економічному форумі. Окрім президента, українську сторону у Давосі представлятимуть міністр закордонних справ Вадим Пристайко, олігарх Віктор Пінчук, який щорічно організовує Український сніданок в Давосі, народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко та виконавча директорка громадської організації "Центр протидії корупції" Дарія Каленюк.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі