Трамп знову напав на конгресвуман з числа меншин і закликав виїхати зі США

Поділитися
Трамп знову напав на конгресвуман з числа меншин і закликав виїхати зі США © CBS News
Американський президент знову твітить про те, що неугодним потрібно виїхати з США.

Президент США Дональд Трамп в черговий раз в серії твітів звинуватив конгресвуман від Демократичної партії Сполучених Штатів в "расизмі та антисемітизмі". Трамп знову не назвав конкретних прізвищ, але в неділю він писав в твітах, що представниці прогресивних демократів повинні покинути США і повернутися в "розбиті і заражені злочинністю місця, звідки вони приїхали", так як не їм вчити "могутню націю" американців державного управління. Мова йшла про чотирьох представниць Конгресу, всі з яких є американськими громадянками, а троє народилися в США. Після цього в США прокотилася хвиля звинувачень у расизмі на адресу Трампа.

"Жінки-конгресмени-демократки вивергали деякі з найбільш мерзенних, ненависних і огидних речей, коли-небудь сказаних політиком в палаті або сенаті, та все ж вони отримують безкоштовний пропуск і великі обійми Демократичної партії. Жахливі антиізраїльські, антиамериканські, антитерористичні і публічні вигуки слова на букву F, серед багатьох інших жахливих речей, і скам'янілі демони біжать по горбах. Чому Палата представників не голосує за те, щоб викривати брудні і ненависні слова, які вони сказали? Тому що вони радикальні ліві, а демократи бояться боротися з ними. Сумно", - написав Трамп в двох твітах.

Потім американський президент процитував слова тих, хто виступив на його підтримку після того, як Трампа ряд демократів, в тому числі і кандидатів у президенти, звинуватили в расизмі через недільні твіти. Потім Трамп знову без персоналій написав про те, що тим, кому не подобається країна, можуть виїхати з США.

"Наша країна вільна, красива і дуже успішна. Якщо ви ненавидите нашу країну, або якщо вам не подобається тут, ви можете виїхати", - додав Трамп.

Читайте також: У Трампа з'явилася ще одна проблема з імпічментом – Axios

Нагадаємо, 14 липня Трамп опублікував серію твітів, у яких заявив, що деякі представниці прогресивних демократів повинні покинути США і повернутися у "розбиті і заражені злочинністю місця, звідки вони приїхали", оскільки не їм навчати "могутню націю" американців державного управління.

Трампа звинувачують у расизмі, оскільки до числа лідерів так званого прогресивного крила Демократичної партії належать нещодавно обрані до Конгресу представниці етнічних, расових або релігійних меншин, зокрема Александрія Окасіо-Кортез, Рашида Тлаїб та Ільхан Омар. При цьому Трамп у своїх твітах не назвав конкретних імен. Окасіо-Кортез, як і її батько, народилася у Нью-Йорку, її мати родом з Пуерто-Ріко (асоційована з США держава). Ільхан Омар народилася в Сомалі. Рашида Тлаїб народилася у штаті Мічіган у сім'ї палестинських емігрантів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі