Трамп знову запропонував розділяти мігрантів та їх дітей на кордоні

Поділитися
Трамп знову запропонував розділяти мігрантів та їх дітей на кордоні Трамп протягом кількох місяців переконував співробітників своєї адміністрації повернутися до цієї практики
Проти ініціативи виступала міністр внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен, яку 7 квітня президент відправив у відставку.

Президент США Дональд Трамп запропонував повернутися до політики розділу родин мігрантів на американо-мексиканському кордоні. Про це повідомляють NBC News, CNN.

Джерела видання повідомили, що Трамп протягом кількох місяців переконував співробітників своєї адміністрації повернутися до цієї практики. Проти ініціативи виступала міністр внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен, яку президент 7 квітня відправив у відставку.

Трамп запропонував розділяти сім'ї мігрантів, затриманих у США або тих, що просять притулку в країні. На думку президента, це може зупинити зростання кількості мігрантів з Латинської Америки.

8 квітня федеральний суддя в Сан-Франциско заборонив адміністрації президента США відправляти до Мексики мігрантів, шукачів притулку, на час розгляду їх справ у міграційних судах. Рішення набуде чинності 12 квітня.

У травні-червні 2018 року в США більше двох тисяч дітей мігрантів були розділені зі своїми батьками. Це сталося через оголошену політику "нульової терпимості", при якій затриманих на кордоні мігрантів почали відправляти у в'язниці, а їхніх дітей - у центри утримання для неповнолітніх.

Інформація про масові розділення сімей мігрантів викликала протести в США, які підтримала в тому числі перша леді США Меланія Трамп. У підсумку Дональд Трамп заборонив практику поділу сімей.

Питання міграції є ключовими для Трампа. Під час виборчої кампанії 2016 року Дональд Трамп пообіцяв побудувати стіну на південному американському кордоні з Мексикою, щоб скоротити число нелегальних мігрантів, які потрапляють до США. Він попросив Конгрес виділити 5,7 мільярдів доларів на будівництво прикордонного паркану. Відмова конгресменів виділити необхідні кошти стала причиною найтривалішого шатдауна в історії США - фінансування роботи уряду було припинено більш ніж на місяць, у зв'язку з чим близько 880 тисяч федеральних працівників не отримували зарплату. Щоб отримати гроші в обхід Конгресу Трамп 15 лютого оголосив надзвичайний стан в США. Через два тижні Палата представників проголосувала за ухвалення резолюції про скасування режиму НС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі