Трамп зробив понад 16 тисяч фальшивих заяв за 3 роки – Washington Post

Поділитися
Трамп зробив понад 16 тисяч фальшивих заяв за 3 роки – Washington Post
Всього журналісти нарахували 16241 заяву.

Через три роки після прийняття присяги президент США Дональд Трамп зробив понад 16200 помилкових чи неправдивих тверджень, згідно з даними сервісу Fact Checker від американської газети The Washington Post, який аналізує, класифікує і відстежує кожну підозрілу заяву, зроблену президентом Сполучених Штатів.

Газета відзначає, що така кількість помилкових заяв була б немислимою, коли створили базу даних Fact Checker – до першої сотні днів президентства Трампа.

За станом на 19 січня – 1095-й день президентства Трампа, він висунув 16241 хибне або маніпулятивне твердження. Залишилося всього 366 днів. Принаймні, в першу каденцію Трампа, пише газета.

У 2017 році Трамп пред'явив 1999 неправдивих або таких, що вводять в оману вимог. У 2018 році він додав ще 5689, в цілому 7688. А в 2019 році він зробив 8155 підозрілих заяв.

Згідно з опитуванням Washington Post Checker, опублікованим у грудні 2018 року, менше 3 з 10 американців вірять багатьом з найбільш поширені хибні твердження Трампа.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі