Трамп звільнив причетного до імпічменту начальника розвідки США

Поділитися
Трамп звільнив причетного до імпічменту начальника розвідки США Демократи США назвали це підривом розвідувальної спільноти
Президент заявив, що не може йому більше довіряти.

Президент США Дональд Трамп звільнив високопоставленого чиновника Майкла Аткінсона, який першим попередив Конгрес про скаргу, що призвела до судового розгляду щодо його імпічменту, пише BBC.

Трамп заявив, що більше не довіряє Аткінсу, в той час демократи звинуватили його у спробі підірвати розвідувальну спільноту.

"Важливо, щоб я мав повну впевненість у призначених на посаду генеральних інспекторів. Це вже не стосується цього генінспектора", - зазначив президент США.

У п'ятницю, 3 квітня, Дональд Трамп повідомив Конгресу, що Майкл Аткінсон буде усунений з посади протягом 30 днів. Джерела видання у Конгресі повідомили, що посадовця вже відпустили в "адміністративну відпустку" і він не відпрацьовуватиме останні 30 днів.

Ім'я нового начальника розвідки США Трамп пообіцяв назвати пізніше, поки його обов'язки виконуватиме Томас Монхайм.

Представники Демократичної партії США гнівно відреагували на цей крок.

"У розпал надзвичайних ситуацій у країні, недобросовісно, що президент знову намагається підірвати цілісність розвідувальної спільноти, звільнивши ще одного розвідника, який просто виконував свою роботу", - сказав сенатор Марк Уорнер.

Конгресмен Адам Шифф, який очолив слухання Палати про імпічмент Палати, заявив, що "рішення президента ставить перед країною та національною безпекою "великий ризик".

"Рішення президента Трампа звільнити інспектора громади розвідувальної спільноти Майкла Аткінсона - це ще одна кричуща спроба президента видобути незалежність розвідувальної спільноти і помститися тим, хто наважиться викрити президентські правопорушення", - сказав він.

Раніше Трамп змінив главу апарату Білого дому на свого поплічника, звільнивши Міка Малвані. Його місце зайняв Марк Медоуз, консервативний юрист, який допомагав Трампу під час його імпічменту. Свого колишнього главу апарату Білого дому Мік Малвані президент відіслав подалі від Вашингтону, зробивши спеціальним посланником США по Північній Ірландії. Трамп довго розбирався з Малвані, який минулої осені заявив на прес-конференції Білого дому, що Трамп намагався переконати Україну розслідувати справу його політичного суперника Джо Байдена.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі