Джон Болтон звільнився з посади радника Трампа з нацбезпеки

Доповнено
Поділитися
Джон Болтон звільнився з посади радника Трампа з нацбезпеки © Wikimedia commons
Глава Білого дому залишився без свого третього радника з національної безпеки після кількох місяців принципових розбіжностей з приводу зовнішньої політики.

Президент США Дональд Трамп звільнив свого радника з національної безпеки Джона Болтона в понеділок. Трамп пояснив своє рішення "незгодою з Болтоном по багатьом його пропозиціям". Болтон заявляє, що подав у відставку самостійно.

"Вчора ввечері я повідомив Джону Болтону, що його послуги більше не потрібні в Білому домі. Я категорично не згоден з багатьма з його пропозицій, як і інші члени адміністрації, і тому я попросив Джона подати у відставку, яку передали мені сьогодні вранці", - твітнув Трамп у вівторок.

Він подякував Болтону і повідомив про те, що наступного тижня назве ім'я нового радника з національної безпеки.

Болтон обіймав посаду в Білому домі з квітня минулого року.

Сам Болтон розповів репортерові The Washington Post Роберту Кості, що "подав у відставку, запропонували зробити це напередодні ввечері".

Болтон розповів, що запропонував піти у відставку вчора ввечері, і президент Трамп сказав: "Давай поговоримо про це завтра".

"Я скажу своє слово свого часу. Але я надав вам факти про відставку. Моя єдина турбота - національна безпека США", - написав Болтон Кості в смс.

Нагадаємо, що під час візиту до Києва 27 серпня радник президента США Джон Болтон обговорив із секретарем РНБО Олександром Данилюком активізацію відносин двох країн у сфері нацбезпеки і звернув його увагу на "несумлінну економічну поведінку" Китаю.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що Болтон прилетить в Україну, щоб переконати керівництво ПАТ "Мотор Січ" відмовитися від ідеї продажу компанії китайському холдингу Beijing Skyrizon Aviation. Угода щодо "Мотор Січі" широко сприймається американськими чиновниками як черговий крок Китаю до розширення своєї військової спроможності. Наразі офіційні особи України та Китаю можливу угоду не коментують.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі