Трамп звинуватив Блумберга в тому, що він політичний лузер

Поділитися
Трамп звинуватив Блумберга в тому, що він політичний лузер Обмін уколами між претендентами на посаду президента США стає все жорсткішою
У свою чергу Блумберг обізвав Трампа ярмарковим блазнем

Президентська гонка в США входить у нову фазу. Претенденти на посаду лідера країни починають все частіше не просто агітувати виборців, але і обмінюватися ущипливими зауваженнями, які часто межують з образами або такими і є. Це, фактично, одна з умов змагань політиків (і не тільки) в США, яка показує електорату, що обранець здатний протистояти будь-яким викликам і не втратити самовладання.

Президент США Дональд Трамп на своїй сторінці в Twitter звинуватив учасника президентської гонки від Демократичної партії Майкла Блумберга в тому, що він не вміє конкурувати з професійними політиками.

"Міні-Майк Блумберг – лузер, у якого є гроші, але він не може вести дебати... Він мені нагадує зменшену копію Джеба Енергозберігаючого Буша, але у Джеба більше політичних навичок, і він краще ставився до чорношкірого населення", – написав американський лідер.

У відповідь Блумберг написав, що у нього є всі ресурси, щоб обійти Трампа на президентських виборах. Він заявив, що всі їхні спільні знайомі в Нью-Йорку сміються над главою держави, називаючи його ярмарковим блазнем.

"Вони знають, що ти успадкував ціле стан і розбазарив його дурними угодами і некомпетентністю", – написав Блумберг.

Трамп прикріпив до одного з повідомлень фотоколаж, на якому він перерізає червону стрічку, а поруч стоїть Блумберг в мішкуватому костюмі. Блумберг відповів на це анімацією з кадрами з фільму "Гладіатор" і цитатою "Час вшановувати себе скоро закінчиться".

Раніше Трамп в соцмережах злобно посміявся над невеликим зростом Блумберга. Блумберга називають Міні-Майком через його зріст – 173 см, зріст Трампа – 190 см.

Україні не варто особливо розраховувати на Блумберга в разі його перемоги - його сьогоднішні висловлювання, швидше, говорять про його симпатії до Росії, які раніше були досить явними, тим більше, що він - нащадок єврейських емігрантів з Росії. Втім, деякі українські експерти вважають, що Блумберг дотримується думки своєї Демократичної партії щодо України і Росії і більше симпатизує Україні.

Тим не менше, американський мільярдер, філантроп і колишній мер Нью-Йорка Майк Блумберг заявив, що агресія Росії щодо України і зокрема анексія Криму схожа на ситуацію з анексією Каліфорнії Америкою, передає The Washington Post.

"Ще в лютому 2015 року Майк Блумберг у своєму коментарі в Інституті Аспена назвав вторгнення Путіна в Україну, анексію Криму і ворожість до Заходу не тільки цілком зрозумілими, але і рівнозначними діям, що США вчинили за свою 200-річну історію", - йдеться в повідомленні видання.

За словами Блумберга, Росія зробила так, як Америка 200 років тому.

"Якщо ви по-справжньому задумаєтеся, що Америка зробила, якщо б у нас була сусідня країна, де багато людей в цій країні хотіли б бути американцями. Техас і Каліфорнія - вам це про щось говорить? Ми просто пішли і взяли їх. Я не вважаю, що Путін робить добру справу, що це було дозволено. Але ми це зробили, це було 200 років тому", - підкреслив Блумберг.

За даними WP, між цими двома подіями є і велика різниця.

"Американська експансія в 19-му столітті відповідала (на жаль) міжнародним нормам поведінки того часу. І, навпаки, напад Росії на Україну означав різкий відхід від міжнародного порядку, який залишився недоторканим з кінця Другої світової війни", - йдеться у публікації.

Повідомляється, що Блумберг провів ще одну аналогію, порівнявши анексію Криму з заволодінням військовою базою США в бухті Гуантанамо (Куба). Однак військово-морська база США в бухті Гуантанамо була заснована не в результаті військового вторгнення спецназу без розпізнавальних знаків, а згідно з договором 1903 року з кубинським урядом.

Блумберг пояснив, що у Путіна є вагомі причини бути агресивним у Європі, оскільки захід спровокував його розширенням НАТО.

Мільярдер зазначив, що перемога США в протистоянні з Іраном можлива тільки у разі допомоги Росії "як союзника".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі