Трампу потрібно бути суворим і не плескати Путіна по плечу – екс-радник Рейгана про майбутню зустріч

Поділитися
Експерт намалював дві схеми розвитку подій.

Під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним Дональд Трамп на початку зустрічі повинен бути особливо уважним та обережним і дати зрозуміти, що США не мають наміру миритися з діями Росії. Про це в ефірі Fox News сказав колишній радник та консультант із виступів президента-республіканця Рональда Рейгана Марк Вейнберг.

"Президент США повинен взяти слово першим і чітко розуміти, що він зараз скаже", - сказав Вейнберг.

На думку екс-радника Рейгана, як пише УНІАН, у Трампа є два варіанти почати розмову. Перший із них звучить так: "Ми проводимо зустріч у непростий час. Мені не подобається те, що ваша країна намагалася зробити з нашої. Нам треба багато чого обговорити. Тому давайте почнемо". Другий варіант вступних слів Трампа: "Пане президенте, у моїй країні є люди, які не хотіли, щоб ця зустріч відбулася. Але існують деякі дуже тривожні проблеми між нами, які ми не можемо ігнорувати".

Вейнберг зазначив, що Тарампу не варто починати з панібратства і звертатися до Путіна по-дружньому "Володимир", а також варто коротко потиснути руку, зберігаючи сувору атмосферу, і ні в якому разі не плескати його по плечу.

У свій час експерт брав участь у плануванні п'яти зустрічей між Рейганом і генеральним секретарем ЦК КПРС Михайлом Горбачовим. За його словами, тоді команда американського президента як-то не приділила увагу першим хвилинам зустрічі і не продумала, що саме скаже Рейган. Це закінчилося тим, що Горбачов отримав значну перевагу в дипломатичних маневрах.

Напередодні адміністрація Білого дому оприлюднила розпорядок дня президента США Дональда Трампа на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним. Зазначається, що переговори Трампа з Володимиром Путіним, які заплановані у форматі "тет-а-тет" повинні початися о 13:20 у президентському палаці в Гельсінкі, і триватимуть півтори години, а о 14:50 заплановано початок переговорів у розширеному форматі між американською та російською делегаціями. На 16:50 призначена спільна прес-конференція за підсумками зустрічі двох президентів.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі