Трійка ЄС скоординувала повістку на найближчі два роки

Поділитися
Трійка ЄС скоординувала повістку на найближчі два роки Країни обговорили питання головування в ЄС © Flickr/European Parliament
Німеччина, Португалія та Словенія визначили питання для обговорення під час головування в ЄС.

Німеччина, Португалія та Словенія висловили готовність тісно координувати свої дії під час головування в ЄС. Про це сказав міністр закордонних справ ФРН Маас після зустрічі в Берліні з португальським і словенським колегами - Аугусто Сантосом Сілвою і Мирославом Цераром.

"Якщо ми серйозно ставимося до сильної Європи, то ми повинні зробити все від нас залежне, щоб зробити ЄС більш ефективним. Для президентства це означає, що починати кожні шість місяців з нуля недостатньо", - сказав Маас.

Глави МЗС трьох країн визначили й основні спільні цілі та пріоритети своєї взаємопов'язаної роботи. Ключовим стане питання відносин ЄС з Китаєм. Важливою темою стане перспектива членства для країн Західних Балкан, яку всі троє підтримують. Також вони мають намір зосередитися на фінансових ринках і оцифрування.

Зазначимо, Португалія та Словенія будуть головувати в ЄС у другій половині 2020 і в 2021 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі