У Балтійському морі стартували навчання НАТО

Поділитися
У Балтійському морі стартували навчання НАТО військово-морські навчання триватимуть до 19 вересня © nato.int
Участь у навчаннях беруть 40 бойових кораблів з 18 країн і три тисячі військовослужбовців.

У Балтійському морі у вівторок почалися військово-морські навчання НАТО Northern Coasts ("Північні береги"). Участь у навчаннях беруть 40 бойових кораблів з 18 країн і три тисячі військовослужбовців.

За даними Північноатлантичного альянсу, навчання проходитимуть в районі Датських проток, а також на південно-заході Балтики - між німецьким портом Кіль і датським островом Борнхольм і триватимуть до 19 вересня.

За словами офіційного представника НАТО Оани Лунгеску, НАТО відповідає на агресивні дії Росії, збільшуючи повітряне і морське патрулювання в регіоні, а також розмістило понад 4,5 тис. військовослужбовців в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Навчання Northern Coasts регулярно проводяться в Балтійському морі з 2007 року. У навчаннях беруть участь військовослужбовці з Бельгії, Великобританії, Німеччини, Данії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Польщі, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Швейцарії, Швеції та Естонії.

У них, в тому числі, будуть задіяні кораблі Першої постійної протимінної групи НАТО, а також патрульний протичовновий літак, підводний човен і кілька вертольотів.

Раніше повідомлялося про те, що у вересні під Львовом пройдуть українсько-американські командно-штабні навчання Rapid Trident-2019. Навчання проведуть на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного з 13 по 28 вересня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі