У Білому домі вирішили ще раз перенести саміт G7 через коронавірус

Поділитися
У Білому домі вирішили ще раз перенести саміт G7 через коронавірус Трамп планує прийняти лідерів "Великої сімки" у Вашингтоні © twitter/Donald Trump
Зустріч лідерів країн "Великої сімки" може відбутися наприкінці червня у Вашингтоні.

У Вашингтоні розраховують провести саміт G7 наприкінці наступного місяця, а не 10 червня, як повідомлялося раніше. Причиною чергового перенесення зустрічі лідерів держав "Великої сімки" стала пандемія COVID-19.

"Ми розраховуємо, що саміт G7 пройде не у віртуальному форматі наприкінці червня. Тут, у Вашингтоні, ми близькі до піку захворюваності, а може - вже досягли його. І якщо, як ми очікуємо, обстановка дозволятиме це, ми хотіли б провести цей саміт", - розповів радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн в ефірі телеканалу CBS у неділю, 24 травня.

"Я думаю, що лідери G7 дуже хотіли б зустрітися особисто, а не по відеозв'язку", - додав він.

О'Браєн підтвердив, що місцем проведення саміту вибрали Вашингтон. За словами радника президента, організація заходу істотно ускладнюється через пандемію.

"Ми повинні всіх протестувати на коронавірус. Також ми маємо впевнитися, що здоров'ю лідерів країн тут нічого не загрожуватиме", - пояснив він, відзначивши, що через це на підготовку піде більше часу, ніж зазвичай.

Читайте також: Рябошапка обговорив розслідування авіакатастрофи "МАУ" з послами G7

Як повідомлялося, лідери Франції, Німеччини, Британії, Італії, Канади, Японії і США вважають за доцільне зміцнювати співробітництво з Росією, але питання її повернення до G8 є передчасним. До таких висновків лідери країн-членів G7 прийшли за підсумками обговорення "російського питання" на саміті в Біарріці у серпні 2019 року.

Однак на переговорах Дональд Трамп наполегливо стверджував, що Путіна потрібно запросити на наступний саміт. З інших лідерів за столом лише італійський прем'єр Джузеппе Конте запропонував Трампу підтримку в цьому питанні, інші виступили проти.

Росію виключили з G8 у 2014 році через анексію Криму і розв'язування війни в Донбасі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі