У Білому домі знову проігнорували запити Конгресу за "рашагейтом" – ЗМІ

Поділитися
У Білому домі знову проігнорували запити Конгресу за "рашагейтом" – ЗМІ Ні єдину вимогу демократів Білий дім не виконав © © European Council
Документи, які хочуть отримати демократи, які стосуються виборчої кампанії Трампа 2016 року – періоду, події якого розслідував спеціальний прокурор Роберт Мюллер.

Адміністрація президента США Дональда Трампа, як і раніше, ігнорує вимоги Палати представників Конгресу надати документи, які мають відношення до розслідування "російської справи"; так, колишні помічниці президента США Хоуп Хікс та Енні Дональдсон отримали наказ не передавати Конгресу ніяких документів адміністрації, повідомляє американський телеканал CNN.

"Ці документи включають нотатки, які залишаються юридично захищеними від розголошення у відповідності з давно діючими конституційними принципами, оскільки вони містять суттєві конфіденційні інтереси виконавчої гілки і відносяться до привілеї виконавчої влади", – цитує телеканал текст листа Білого дому, адресованого юридичному комітету Палати представників.

Документи, які хочуть отримати демократи, стосуються виборчої кампанії Трампа 2016 року – періоду, події якого розслідував спеціальний прокурор Роберт Мюллер.

Повістки для Хікс і Дональдсон видавав юридичний комітет Палати представників, яка веде своє розслідування про ймовірну причетність Трампа до перешкоджання правосуддю, корупції та зловживання владою.

Нагадаємо, 18 квітня Мін'юст опублікував 448-сторінкову версію доповіді спецпрокурора Мюллера. Розслідування тривало близько двох років. Мюллер прийшов до висновку, що Росія втручалася в американські президентські вибори 2016 року, однак доказів змови між штабом Трампа і РФ немає. При цьому, певні рядки і цілі абзаци тексту були заретушовані. У цьому зв'язку демократи в Палаті представників, які ведуть паралельне розслідування у цій справі, виступили з вимогою до Мін'юсту надати їм невідредагований текст.

Детальніше про звіт Мюллера читайте в статті Олександра Хари "Чи вислизнув Трамп із-під ковпака Мюллера?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі