У Британії зафіксували зростання кількості злочинів на грунті ненависті

Поділитися
У Британії зафіксували зростання кількості злочинів на грунті ненависті У поліції Британії кажуть, що в країні зросла кількість злочинів на тлі ненависті після Brexit. © nupix / Depositphotos
Така ситуація склалася після Brexit, кажуть у МВС.

Міністерство внутрішніх справ Британії повідомляє, що в країні після референдуму про вихід Британії з ЄС зросла до найвищого рівня кількість злочинів на ґрунті ненависті, інформує Reuters.

Так, у 2016-17 роках було зафіксовано більше 80 тисяч таких злочинів, що на 29% більше, ніж роком раніше. Загалом це найвище зростання за останні п'ять років, зазначає агентство.

Однією з причин такого зростання є те, що поліція стала краще фіксувати такі злочини. Іншою істотною причиною є збільшення нападів у відношенні представників громад вихідців із східноєвропейських країн після референдуму за Brexit.

За інформацією Reuters, також зростання злочинів на ґрунті ненависті спостерігалось після 22 березня цього року, коли стався теракт в районі Вестмінстерського мосту в Лондоні.

Раніше головний парламентер від ЄС Мішель Барньє заявив про те, що Великобританія та ЄС зайшли в глухий кут через питання щодо фінансових зобов'язань Лондона в переговорах по Brexit.

Нагадаємо, вранці 15 вересня стався теракт на станції лондонського метро "Парсонс Грін". У результаті вибуху саморобного вибухового пристрою постраждали 30 осіб, більшість з яких отримали опіки. Жертв вдалося уникнути. Поліція Британії пред'явила звинувачення 18-річному юнакові Ахмеду Хассану у зв'язку з терористичним актом на станції метро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі