У Гімалаях після сильних снігопадів під лавину потрапили сім туристів

Поділитися
У Гімалаях після сильних снігопадів під лавину потрапили сім туристів Через сильні снігопади почалося сходження лавин © fullhdoboi.com
Висота снігу на пішохідних стежках в Гімалаях сягає двох і більше метрів

Безвісти зникли сім туристів з міжнародної групи на висоті понад три тисячі метрів над рівнем моря в Гімалаях. Сильний снігопад заважає пошуку людей: висота снігового покриву на пішохідних стежках для туристів вже сягає двох метрів.

Сім туристів з Кореї та Непалу зникли безвісти у Гімалаях внаслідок лавини. Наразі пошуки ускладнились через сильний снігопад та погану видимість.

"Сильний сніг, холодний вітер та погана видимість заважали пошукам у неділю чотирьох жителів Південної Кореї та трьох жителів Непалу, яких застала лавина у популярному регіоні Аннапурна Гімалаїв", повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Повідомляється, що група туристів зникла безвісти біля табору Аннапурна, що на 3230 метрів над рівнем моря, через те, що після сильних снігопадів у п'ятницю зайшла лавина.

Пошуки туристів розпочались в суботу, коли двохсот людей почали шукати за допомогою вертольотів. Через погоду та сніг цей процес був ускладнений.

"На пішохідні стежки випало більше двох метрів снігу", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що поблизу селища Славське Львівської області на горі Погар зупинився підйомник з туристами.

Попередньою причиною зупинки називають несправність редуктора.

Гірські рятувальники зняли з підйомника близько 30 осіб, в їх числі були і діти. На підйомнику люди провели кілька годин.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі