У Гонконзі чоловік із ножем напав на людей у ТРЦ і відкусив вухо одному з них

Поділитися
У Гонконзі чоловік із ножем напав на людей у ТРЦ і відкусив вухо одному з них Озброєного злочинця знешкодили відвідувачі супермаркету
Збройного нападу передувала словесна перепалка на політичну тему.

Озброєний ножем чоловік поранив чотирьох людей в торгово-розважальному центрі в Гонконзі. Одному з потерпілих нападник відкусив частину вуха. Інцидент стався на тлі протестів у Гонконзі і, судячи з усього, має до них безпосереднє відношення, повідомляє BBC.

За словами очевидців, нападник говорив путунхуа (офіційною версією китайської мови), в той час як більшість мешканців Гонконгу користуються в побуті кантонська мовою. Він затіяв суперечку на підвищених тонах на політичну тему з відвідувачами ТРЦ City Plaza в районі Тай Ку, які підтримують протести.

Ножові поранення отримали троє чоловіків і жінка. Медики оцінюють стан двох постраждалих чоловіків як критичний, а жінки і одного з чоловіків – як важкий.

Місцевому депутату від Демократичної партії Ендрю Чу, який намагався зупинити нападника, той вчепився зубами у вухо і відкусив частину вушної раковини. Зупинили агресора очевидці нападу, відібравши в нього ніж і побивши.

Тим часом поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів у районі Тай Ку і затримала кількох протестувальників.

Протести в Гонконзі спалахнули в середині червня, у найбільшій акції протесту брали участь майже два мільйони людей. Жителі Гонконгу виступали проти прийняття закону про екстрадицію підозрюваних у порушенні закону осіб до материкового Китаю, вважаючи, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

Під час однієї з акцій протестувальники прорвалися до будівлі парламенту. Вони захопили залу засідань і вивісили британський колоніальний прапор, після чого влада відкликала законопроєкт і вибачилася перед людьми.

Уряд відмовився від ратифікації проєкту закону, проте тепер демонстранти вимагають розгляду справи про жорстокість поліції, демократичних реформ і відставки голови китайської адміністрації Керрі Лем.

Детальніше про ситуацію в Гонконзі в статтях Наталії Бутирської "Боротьба несумісностей" і "Китайський дракон обпікся на Гонконгу" в тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі