У Іспанії звинувачують хакерів Росії у підтримці референдуму в Каталонії - Rzeczpospolita

Поділитися
У Іспанії звинувачують хакерів Росії у підтримці референдуму в Каталонії - Rzeczpospolita Російські хакери і боти пропагують каталонський сепаратизм. © Associated Press
Російські боти і хакери поширюють повідомлення на підтримку каталонського сепаратизму.

У Національній гвардії Іспанії вважають, що російські хакери несуть відповідальність за популяризацію і просування референдуму про незалежність Каталонії у інтернеті. У відомстві кажуть, що хакери підтримують заблоковані Мадридом сайти через приховані сервери у Росії чи "у країнах-сателітах".

Про це пише Rzeczpospolita. Оскільки європейське законодавство щодо інтернету не стосується Росії, ці сайти не можливо заблокувати до референдуму в Каталонії, який збираються провести у наступні вихідні. А хакери лишається безкарними.

"Впродовж останніх тижнів триває втручання в каталонську кризу зі сторінок у соціальних мережах, які мають походження з країн, близьких до Росії. Вони публікують повідомлення, які сприяють поглибленню розділу і ослаблють не лише Іспанію, а й Євросоюз", - писала сьогодні іспанська газета El Pais.

Іспанські експерти з питань безпеки ще всередині вересня застерігали, що Росія і пов'язані з нею особи впливають на пропагування референдуму про незалежність Каталонії.

Раніше поліція Іспанії вилучила 1,3 млн плакатів і брошур на підтримку референдуму про незалежність Каталонії.

Мадрид взяв на себе контроль над фінансами Каталонії і підпорядкував поліцію Каталонії безпосередньо національної гвардії країни, щоб зупинити проведення референдуму про незалежність 1 жовтня.

У суботу, 16 вересня, більше 700 каталонських мерів вийшли на демонстрацію в Барселоні на підтримку референдуму про незалежність цієї автономії від Іспанії.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі