У Канаді зі смертельним результатом зіткнулися понад сто машин

Поділитися
У Канаді зі смертельним результатом зіткнулися понад сто машин Аварія була справді масштабною © Радіо Канада
Людей доводилося буквально вирізати з пошкоджених машин.

У канадській провінції Квебек у середу, 19 лютого, дві людини загинули і ще десятки отримали поранення в результаті зіткнення більш ніж ста автомобілів.Близько шістдесяти людей отримали травми легкої та середньої тяжкості, дев'ять - перебувають у важкому стані.

Багато машин після зіткнення перших просто наїхали одна на одну, незважаючи на допустимий інтервал. Скупчення машин розтяглося на кілометр, повідомляє Радіо Канада.

Рятувальники, поліція, пожежники і медики працювали над звільненням людей з сильно пошкоджених машин, які стали мало не смертельними пастками.

За словами міністра транспорту Квебека Франсуа Боннардела, до зіткнення понад ста легкових автомобілів, вантажівок і громадського транспорту, включаючи шкільний автобус, привів сильний вітер з боку річки, заметіль і раптово обмерзле шосе.

Цю ділянку дороги, як каже влада, не вважали потенційно небезпечною, принаймні, протягом найближчих двадцяти років. Однак, на думку глави цього регіону, до такого результату призвело те, що конфігурація шосе була змінена на початку 2000-х років і що висота швидкісної автомагістралі була збільшена. Він сказав, що це створило "ефект трампліну", який піднімає сніг до "висоти вітрового скла".

У січні рекордна сніжна буря обрушилася на місто Сент-Джонс, на канадському острові Ньюфаундленд. Вже кілька днів залишається в силі надзвичайний стан.

Прем'єр-міністр Ньюфаундленду Дуайт Болл запросив федеральну допомогу для надання допомоги у постраждалих районах. Мобілізовані 300 військовослужбовців. Деякі жителі все ще заблокованими в своїх будинках.

Снігопад в Сент-Джонсі виявився рекордним. Висота снігового покриву в міжнародному аеропорту досягла 76,2 см, в результаті чого був побитий попередній рекорд в 68,4 см, встановлений в квітні 1999 року.

Після снігопаду люди по всьому Ньюфаундленду виявили, що їхні машини були поховані під снігом, деякі автомобілі замело по даху. Багато жителів не змогли вибратися зі своїх будинків через величезної кількості снігу.

Максимальні пориви вітру в Сент-Джонсі під час бурі досягали 134 км/г.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі