У Кембриджі замінили безкоштовні курси російської мови на курси української

Поділитися
У Кембриджі замінили безкоштовні курси російської мови на курси української Кембриджський університет
Окрім основної програми української або російської мови (бакалаврат), студенти зможуть вивчати українську на додаткових безкоштовних курсах

У Кембриджському університеті (Великобританія) програму додаткових безкоштовних курсів російської мови замінили на українські.

За інформацією кафедри славістики університету, окрім основної програми, що передбачає вивчення української та російської мов (на платній основі, бакалаврат), додаткові безкоштовні курси пропонують розширене вивчення української (замість російської, як було раніше), а також польської мов. Програма російської мови більше не пропонується, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Викладання української на різних рівнях складності почалося зі стартом осіннього триместру (Michaelmas Term). Програма україністики пропонує студентам Кембриджа безкоштовно оволодіти українською мовою на трьох рівнях - початковому, середньому та високому.

Після проходження всіх рівнів, слухачі курсів повинні розуміти українську лексику та граматику, точно використовувати слова, читати оригінальну літературу, а також знатися на культурі України. В кінці року слухачам потрібно пройти тест на вміння розпізнавати на слух українську мову, а також здати письмову роботу, що перевіряє знання граматики і навички пояснення українською.

Нагадаємо, раніше Кембридж відкрив магістерську програму для студентів з України. Навчання перших студентів з України почалося у жовтні 2011 року.

Університет Кембриджу заснований в 1209 році і став четвертим університетом у світі. Випускниками Кембриджського університету були такі відомі вчені як Ісаак Ньютон, Чарльз Дарвін, Джон Кейнс. З Кембриджем були пов'язані 87 лауреатів Нобелівських премій.

Українська програма заснована в Університеті Кембриджа в 2008 році за ініціативою департаменту славістики. Департамент, який очолює Емма Віддіс, ставить за мету сприяння розвитку досліджень української, російської та інших слов'янських культур, літератури і мов від середньовіччя до наших днів. !zn

Читайте також:

Кембридж відкриває магістерську програму для студентів з України

zn
zn
Міносвіти дало "зелене світло" Міжнародному конкурсу з українознавства

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі