У Киргизстані затримали близько 40 протестувальників

Поділитися
У Киргизстані затримали близько 40 протестувальників Міліція Бішкека стверджує, що протестувальників було близько 1,5 тис осіб © Головне управління внутрішніх справ м.Бишкек
Напередодні силовики затримали експрезидента Алмазбека Атамбаєва.

У Киргизстані в ніч на 9 серпня протестувальники в масках намагалися проникнути в будівлю парламенту, а також в торгові центри та супермаркети, передає 24.kg. В результаті міліція затримала понад 40 осіб.

За даними ГУВС Бішкека, протестуючих було понад 1,5 тисячі. Вони нібито перекривали дороги, чіплялися до людей, і переслідували журналістів, які висвітлювали події в місті.

"Співробітниками міліції затримано більше 40 правопорушників, проводяться розгляди за всіма фактами. В даний час ведуться пошук, установка особистостей підбурювачів і організаторів, які намагалися дестабілізувати обстановку в столиці. Особовий склад ГУВС Бішкека продовжує нести службу в штатному режимі і забезпечує безпеку громадського порядку, громадян та гостей столиці", - повідомили в ГУВС.

Нагадаємо, 7 серпня в селищі Кой-Таш в Киргизстані спецназ взяв штурмом резиденцію колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва, якого звинувачують у корупції та інших злочинах, екс-президенту загрожує довічне ув'язнення.

Проте згодом прихильники колишнього глави держави відбили резиденцію і звільнили Атамбаєва. Спецназ Державного комітету нацбезпеки не зміг затримати колишнього президента в його резиденції і покинули селище, де живе Атамбаєв. Під час зіткнень постраждали понад 50 осіб, один спецназівець загинув. Влада стверджує, що його вбили з снайперської зброї.

8 серпня після невдалої спроби затримання і зіткнень, президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков терміново повернувся з відпустки і скликав позачергове засідання Ради безпеки країни.

Вдень 8 серпня у результаті повторного штурму резиденції екс-президента Атамбаєва останній був затриманий силами спецназу і вивезений з Кой-Таш. Після цього Алмазбека Атамбаев.

Нагадаємо, 27 червня парламент Киргизстану ухвалив постанову "Про позбавлення статусу експрезидента Киргизької Республіки Алмазбека Атамбаєва". 103 депутати проголосували "за", шість – "проти". Генпрокуратура виявила в його діях ознаки корупції, перевищення посадових повноважень та незаконного збагачення.

Сам Алмазбек Атамбаєв звинувачення в свою адресу називає абсурдними. На його думку, звинувачення на його адресу висунуті владою з метою усунення політичного опонента.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі