У Китаї розповіли про труднощі в торгових переговорах зі США

Поділитися
У Китаї розповіли про труднощі в торгових переговорах зі США © economist.com
Міністр торгівлі Китаю зазначив брак часу для переговорів.

Міністр торгівлі Китаю Чжун Шань розповів про труднощі в переговорах зі США з укладення торгової угоди. За його словами, для досягнення угоди "будуть потрібні значні зусилля з обох сторін". Про це він повідомив журналістам в кулуарах сесії Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП, вищий орган державної влади Китаю).

За словами міністра, для подолання труднощів, що з'явилися в процесі переговорів, "необхідні ще більш серйозні зусилля, та це дуже непросто".

Чжун Шань також зазначив брак часу для переговорів. Зокрема, він нагадав, що на останній раунд переговорів у Вашингтоні було відведено два дні, потім вони були продовжені ще на два дні, проте "і це було дуже напруженим".

"Обом сторонам вдалося за 90 днів переговорів досягти важливого проміжного прогресу, в деяких областях був відзначений прорив, сторони домовилися продовжити час консультацій", - сказав глава Мінторгу Китаю.

Раніше повідомлялося, що Китай і США майже підійшли до укладення торгової угоди, прийшовши до угоди практично у всіх пунктах майбутньої домовленості в тому числі й про взаємне зниження тарифів. Відомо, що у рамках домовленостей Китай послабить обмеження на іноземне володіння у підприємствах автомобілебудування, а також значно знизить тарифи на імпортні автомобілі - зараз тариф встановлений на рівні 15%. Також Пекін може піти на збільшення закупівлі товарів із США - за інформацією джерел агентства, однією з ключових домовленостей угоди стане закупівля Китаєм природного газу у Cheniere Energy Inc. на суму у 18 мільярдів доларів.

Торгова війна почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з низки країн, зокрема, з Китаю. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Трамп і Сі погодилися на перемир'я в торговій війні, домовившись відкласти до березня 2019 введення нових торгових мит.

28 лютого у Білому домі заявили про "величезний" прогрес у переговорах з Китаєм, зазначивши, що дві країни стоять на порозі історичної угоди.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі