У Китаї звинуватили колишнього голову Інтерполу в хабарництві

Поділитися
У Китаї звинуватили колишнього голову Інтерполу в хабарництві Хунвей - перший представник КНР, який очолив Інтерпол © Twitter/Correo del Orinoco
Крім хабарництва та зловживань у справі екс-чиновника замішана політика.

Заарештований в Китаї колишній президент Інтерполу Мен Хунвей потрапив під слідство за підозрою у хабарництві й зловживаннях, повідомило в понеділок, 8 жовтня, міністерство громадської безпеки Китаю, передає Deutsche Welle.

"Розслідування проти Мен Хунвея, який брав хабарі і підозрюється у порушенні закону, є своєчасним, абсолютно правильним і досить мудрим", - йдеться в заяві міністерства.

Розслідування за Хунвеєм ведеться через його "свавілля і проблем, які він приніс сам собі", додало відомство. Міністерство додало, що у пов'язаних з Хунвеєм справах замішана також політика.

Президент Інтерполу Мен Хунвей залишив Францію 29 вересня. Після цього зв'язок із ним було втрачено. У Франції почали розслідування у зв'язку зі зникненням голови Інтерполу після звернення до поліції його дружини. За її словами, він планував провести у Китаї пару днів.

За даними французького видання Le Monde, Хунвея затримали і тримають під вартою у Пекіні.

Протягом кількох днів у КНР затримання глави Інтерполу не підтверджували і не коментували. Тільки після офіційного запиту від Інтерполу в Пекіні повідомили, що Мен Хунвей затриманий за підозрою у "порушенні закону".

Призначення Хунвея на посаду голови Інтерполу проходило в умовах жорсткої "антикорупційної кампанії" генерального секретаря КПК Китаю Сі Цзіньпіня. За родом діяльності заступника міністра громадської безпеки Китаю, зниклий перетинався з багатьма китайськими високопосадовцями, котрі стали її фігурантами.

У 2016 році Мен Хунвей змінив на посаді президента Інтерполу Мірея Белестразі, який керував організацією з 2012 року. Його повноваження закінчуються в 2020 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі