У Кремля є серйозна причина боятися покоління 2000-х - LA Times

Поділитися
У Кремля є серйозна причина боятися покоління 2000-х - LA Times Російська пропаганда часто не досягає до молоді, яка більше довіряє інтернету, ніж телевізору. © Вадим Фролов / Медуза
Російська молодь обходить державну пропаганду і все менш схильна до покірності владі.

22-річний студент-еколог Степан Вибоч запустив власний канал на YouTube, щоб обговорювати свою точку зору на полії в Росії. Деякі його відео присвячені політиці країни, а деякі - його рідному місту Раменському.

Здібний, технічно підкований і політично активний Вибоч, який не входить в коло московських лібералів - це саме той тим росіянина, народженого на початку 2000-х, який лякає Кремль.

Про це пише американське видання Los Angeles Times, додаючи, що студент-еколог подав заявку в міськраду Раменського на проведення антикорупційної акції протеста, які також пройдуть сьогодні в 220 містах по всій Росії на заклик опозиціонера Олексія Навального. Видання нагадує, що 26 березня російська молодь вже виодила масово протестувати проти корупції. Але сьогодні Навальний закликав своїх прихильників побити весняний рекорд. Молоді люди, віком від 18 до 22 років стали новою демографічною групою в Росії, яка застала Кремль зненацька.

Російський журналіст Серфім Ореханов пояснив американському виданню, що після березневих протестів Кремль зрозумів, що його пропаганда на державному телебаченні і ЗМІ не дісталася до нового покоління росіян, які більше стежать за новинами на YouTube і в соціальних мережах, ніж на телебаченні. Навальний теж спілкується з молоддю через інтернет-ресурси. Ореханов підкреслив, що опозиціонер не намагається читати лекції своїм глядачам, він говорить відверто. І в цьому, на думку російського журналіста, заключається його успіх.

"Новини в традиційному розумінні - застаріле поняття для цього покоління. YouTube став тим, чим було телебачення для старшого покоління", - додав Ореханов.

В Кремлі відреагували на це незграбнии спробами зменшити активність молоді в інтернеті через законопроекти, які пропонували заборонити користуватися мережею до 14 років тощо. Але такі методи залякування поки діють лише як стимул до активної діяльності.

Раніше Radio Free Europe Radio Liberty писало, що у росіян з'явилася серйозна причина боятися Путіна. Адже він наділив правом голову своєї ручної нацгвардії віддавати накази Збройним силам РФ. Це одначає, що в разі чого у російського президента буде можливість застосувати армію проти росіян без згоди міноборони.

А видання La Stampa писало, що у Путіна якось забагато "помічників". І окрім явних, таких як нацгвардія, існують ще "добровольці" і військові генерали, які під час "відпустки" воюють проти України. Нещодавно до них додалися ще й "патріотичні хакери", які втручалися у вибори США. Про всіх них російський президент постійно розповідає, вдаючи, ніби Москва не причетна до всіх міжнародних конфліктів, які влаштувала.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі