У Латвії підрахували, скільки грошей витрачають жителі європейських країн на продукти

Поділитися
У Латвії підрахували, скільки грошей витрачають жителі європейських країн на продукти В Європі на їжу витрачають менше, ніж в Україні © agropolit.com
Малозабезпечені українці витрачають на їжу половину своїх доходів.

Латвійські аналітики порахували, скільки витрачають жителі європейських країн на продукти. Для цього обрали схожі за рівнем життя країни.

Жителі Латвії витрачають на найнеобхідніші продукти харчування близько чверті від розміру мінімальної зарплати, встановленої в країні. Португальці, естонці і словаки – і того менше. Про це свідчать результати проведеного дослідження, повідомляє Сьогодні з посиланням на латвійське видання Dienas Bizness.

В умовний кошик найнеобхідніших продуктів дослідники включили вісім універсальних категорій: хліб, молоко, яйця, рис, м'ясо, овочі та фрукти. Аналітики підрахували, скільки витрачають жителі європейських країн на ці продукти, і яку частку ці витрати складають від мінімальної зарплати.

З'ясувалося, що витрати на зазначені продукти складають 25,5% від мінімальної зарплати у Латвії,17,3% у Литві 14,8% в Естонії. Схожі результати з країн Єврозони показали Португалія, Греція, Словаччина і Словенія.

На сьогодні мінімальна зарплата в Литві становить 550 євро (443,81 євро після сплати податків), в Естонії - 540 євро (516,45 євро "чистими"), а в Латвії 430 євро (306,16 євро на руки).

Що стосується українців, які отримують мінімальну зарплату, то вони витрачають на їжу половину своїх доходів.

На продовольчі товари та харчування поза домом українці витрачають 50,3% доходів, на непродовольчі товари - на 28,8%, на оплату послуг (без витрат на харчування поза домом) - 12,6%, на особисте підсобне господарство - 1,3% і ще 7% становлять інші витрати. Про це свідчать дані державної служби статистики України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі