У Мін'юсті створять електронну базу ув'язнених

Поділитися
У Мін'юсті створять електронну базу ув'язнених Електронна база дозволить знати про ув'язнених все, що потрібно
Розробляється спеціальне програмне забезпечення

Особи, які перебувають у місцях позбавлення волі, будуть внесені в спеціальну базу, яка дозволить бачити ризики та позитивні зрушення в долі кожного засудженого.

Міністерство юстиції розробляє спеціальне програмне забезпечення для електронного обліку осіб, які перебувають у пенітенціарних установах, і прогнозування ризиків, пов'язаних з ними, повідомляє Укрінформ.

Про це на презентації "To do list" Міністерства юстиції заявив глава відомства Денис Малюська.

"У нас немає жодних достовірних даних про кількість ув'язнених у пенітенціарних установах України. Ми приблизно розуміємо, що це більше 50 тисяч - можливо 55, можливо 53, плюс-мінус кілька тисяч. Ми не можемо це адмініструвати, ми не розуміємо, що відбувається з людьми по всіх установах, у нас немає обліку. За ці кілька місяців ми запустили розробку спеціального програмного забезпечення, на якому буде працювати кожна пенітенціарна установа, де будуть обліковуватися особи, які там перебувають", - розповів міністр.

Він додав, що це програмне забезпечення дасть змогу не тільки обліковувати ув'язнених осіб, а й мати інформацію про всі ризики, пов'язані з ними.

У цьому контексті Малюська наголосив, що однією з цілей Мін'юсту є зменшення кількості рецидивів.

На його переконання, після запуску електронного обліку ув'язнених можна буде "хоча б приблизно уявляти, що відбувається в пенітенціарних установах, хто де перебуває, хто куди переміщується - і що з такою особою відбуватиметься далі".

Міністр юстиції України Денис Малюська анонсував масове закриття в'язниць і скорочення чисельності персоналу, там де вони не заповнені засудженими.

Керівник Мін'юсту заявив про намір спробувати дати можливість працювати приватним СІЗО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі