У Москві помер генерал ФСБ, який "обробляв" дітей з ОРДЛО

Поділитися
У Москві помер генерал ФСБ, який "обробляв" дітей з ОРДЛО Генералу Бзаєву було 74 роки © InformNapalm
Юрій Бзаев обіймав посаду секретаря Ради безпеки Північної Осетії.

У Москві помер генерал-майор ФСБ Росії Юрій Бзаєв, який обіймав посаду секретаря Ради безпеки Республіки Північна Осетія – Аланія. За попередньою інформацією, причиною смерті генерала став серцевий напад, повідомляє InformNapalm.

Тіло 74-річного Бзаева знайшли в його квартирі на Червонодинамівській набережній у ніч на 26 травня.

В органах держбезпеки СРСР він служив з 1971 року. У 1990 році Бзаєв очолив КДБ Північної Осетії, після розпаду Радянського Союзу обіймав посаду директора республіканського Агентства федеральної безпеки. Звання генерал-майора він отримав у 1991 році. У 1994 році Бзаєв став заступником начальника Головного управління ФСБ Росії, а через чотири роки - секретарем Ради безпеки Північної Осетії.

Генерал Бзаєв брав участь в інформаційно-психологічних операціях, спрямованих на ідеологічну обробку дітей з ОРДЛО. Зокрема, у грудні 2019 року він зустрічався в Москві з учнями "кадетського корпусу", яких до столиці Росії привозили з окупованого Донецька.

Читайте також: У Росії помер очільник ГРУ генерал Ігор Коробов

Нагадаємо, 25 лютого в Москві у віці 95 років помер передостанній міністр оборони СРСР, останній радянський маршал Дмитро Язов.

Язов обіймав посаду міністра оборони з 1987 по 23 серпня 1991 року. Був учасником "серпневого путчу" - спроби державного перевороту, під час якого ГКЧП заявив про усунення Михайла Горбачова з посади президента Радянського Союзу. Після провалу путчу членів ГКЧП було арештовано, але в 1993 році всіх їх амністували.

За наказом Язова в січні 1990 року до Баку були введені війська для придушення протестів. Під час "чорного січня" за різними підрахунку загибли від 130 до 170 людей, у тому числі діти.

У березні 2019 року Язова заочно приговрили в Литві до 10 років позбавлення волі за наказ взяти штурмом Вільнюський телецентр: 13 січня 1991 року в столиці Литви було вбито 14 людей, десятки отримали поранення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі