У Москві засудили до в'язниці учасника протесту за те, що він "смикнув за шолом" силовика

Поділитися
У Москві засудили до в'язниці учасника протесту за те, що він "смикнув за шолом" силовика Кирило Жуков провину не визнав © Евгений Разумный / Ведомости
За словами сторони обвинувачення, Кирило Жуков своїми діями заподіяв біль співробітникові Росгвардії.

У Москві Тверський районний суд засудив активіста Кирила Жукова до трьох років колонії нібито за застосування насильства до працівника Росгвардії під час акції протесту 27 липня, передає "Медіазона". Жуков не визнав свою провину і заявив, що просто махнув рукою в бік правоохоронця. Сторона звинувачення стверджує, що активіст "смикнув за шолом" силовика, чим заподіяв йому біль.

"Підсудний може і повинен нести відповідальність. Виправлення можливе лише з реальним позбавленням волі", - заявила суддя та додала, що обтяжуючих обставин немає.

Зазначено, що суд критично поставився до заяви Жукова, що він просто махнув рукою. Серед доказів нібито провини активіста було відео, на якому Жуков завдає удар, і "голова співробітника відкидається назад".

Нагадаємо, в липні в Москві пройшли акції протесту за відмову в допуску незалежних кандидатів до виборів у Московську міську думу. У ході протестів були затримані тисячі активістів, у будинках опозиційних кандидатів провели обшуки.

У результаті Верховний суд Росії все ж заборонив опозиційним кандидатам балотуватися в Московську міську думу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі