У Москві затримали активіста, який допомагав військовополоненим морякам

Поділитися
У Москві затримали активіста, який допомагав військовополоненим морякам Що зараз з Котовим також невідомо © Костянтин Котов Facebook
Де зараз перебуває Костянтин Котов невідомо.

У Москві затримали активіста Костянтина Котова, який допомагав українським військовополоненим морякам, захоплених Росією в минулому році, повідомила правозахисниця Вікторія Івлєва на своїй сторінці у Facebook. Зокрема, Котов не раз допомагав з передачами для українських полонених.

"Щойно на виході зі свого будинку був затриманий мій друг активіст Костянтин Котов. Затримав Костю 2 оперполк. Як вони сказали, на вимогу Тверського ВВС. Це все, що Костя встиг прокричати в телефон. Потім відібрали телефон. Де він зараз насправді і що з ним – невідомо", - написала Івлєва.

У свою чергу адвокат моряків Микола Полозов зазначив, що "Костянтин дуже багато допомагає Вікторії з передачами українським морякам і взагалі хороша людина". Захисник висловив надію, що з Котовим все буде добре.

Нагадаємо, 17 липня Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою усім 24 морякам ще на три місяці.

25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права ухвалив рішення, яким зобов'язав РФ звільнити два катери, рейдовий буксир ВМС України і 24 українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року. Рішення підтримали 19 суддів, російський суддя голосував "проти". Росія відзвітувала трибуналу про виконання вимоги, однак українців досі утримують у СІЗО "Лефортове" (Москва), РФ продовжує маніпулювати власним розумінням рішення.

Наприкінці листопада 2018 року російські спецпризначенці атакували та захопили два катери та рейдовий буксир ВМС України, які прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення дістали кілька моряків, у полон потрапили 24 українських військовослужбовця.

Україна вказала на незаконність захоплення кораблів і "судів" над моряками, наголосивши на тому, що перехід у Маріуполь здійснювався згідно з нормами міжнародного права. Позицію країни поділяють західні партнери, включно з країнами "Великої сімки".

Докладніше про позов України проти Росії у справі військовополонених моряків читайте у статті Володимира Кравченка "Гамбурзький розрахунок" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі