У НАТО відреагували на слова Макрона щодо "мертвого мозку" Альянсу

Поділитися
У НАТО відреагували на слова Макрона щодо "мертвого мозку" Альянсу © NATO
ЄС не зможе захистити Європу – Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг приєднався до думки федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка вважає "різкими словами" заява президента Франції Емманюеля Макрона про Альянсі. Про це пише liga.net чо посиланням на повідомлення в Twitter.

"Будь-яка спроба віддалити Європу від Північної Америки не тільки послабить трансатлантичний альянс, але і ризикує розділити саму Європу. Європейська єдність не може замінити трансатлантичну єдність. Я рішуче вітаю зусилля по зміцненню європейської оборони. Це може розширити можливості і розділити тягар усередині НАТО. Однак Європейський Союз не може захистити Європу", - йдеться в стенограмі мови Столтенберга на спільній прес-конференції з Меркель.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Північноатлантичний альянс переживає "смерть мозку" через відсутність координації між Європою і США і односторонніх дій ключового союзника – Туреччини – в Сирії. Також він зазначив, що Європа стоїть на краю прірви і повинна почати більше розвиватися стратегічно.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон дав інтерв'ю правому журналу Valeurs Actuelles, вживши під час розмови фразу "нелегальні українські банди".

У зв'язку з цією заявою до МЗС України викликали для пояснень французького посла.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі