У Німеччині на вулиці вийшли нечисленні учасники акції протесту "строкатих жилетів"

Поділитися
У Німеччині на вулиці вийшли нечисленні учасники акції протесту "строкатих жилетів" Ліві покликали жителів Німеччини на протести "строкатих жилетів"
Акції "строкатих жилетів", організовані новим німецьким лівим рухом "Вставайте", не викликали інтересу у населення і швидко закінчилися.

За прикладом "жовтих жилетів" у Франції ліві в Німеччині провели власні акції протесту, які отримали назву "строкатих жилетів". Однак масовими ці акції не стали.

По всій Німеччині на заклик лівого проросійського руху "Вставайте" відгукнулося не більше 2000 чоловік. На противагу французьким "жовтим жилетам" німецькі протестні акції пройшли виключно мирно, повідомляє DW.

В німецькому Майнці в суботу, 16 лютого, лише три людини взяли участь в акції "строкатих жилетів", організованій лівим рухом "Вставайте". Всього ж в 14 містах Німеччини, як повідомляє агентство dpa, на вулиці під девізом: "Нас багато. Ми різноманітні. Ми втомилися!", вийшли не більше 2000 протестувальників.

Найбільш численна акція відбулася в Берліні. За оцінками поліції, в ній взяли участь до 500 людей. Протестувальники вимагали поліпшення умов праці, збільшення витрат на освіту і догляд за літніми і хворими.

Створене влітку 2018 року по заклику одного з лідерів партії "Ліві" Сара Вагенкнехт (Sahra Wagenknecht) політичний рух "Вставайте" ("Aufstehen") за власними оцінками налічує вже близько 170 тисяч членів по всій Німеччині. Прикладом для акцій "строкатих жилетів" став французький протестний рух "жовтих жилетів".

Нагадаємо, що 17 листопада 2018 року у Франції спалахнули протести проти здорожчання палива. У Парижі мітингувальники зводили барикади, палили автомобілі, били вітрини та вчиняли сутички з правоохоронцями та групами інших протестувальників. Аналогічні протести почалися й у деяких інших європейських державах - зокрема, у Бельгії, Голандії, Іспанії.

Докладніше про наслідки кризи для нинішньої французької влади читайте у статті Андрія Каракуца "Жовте світло для Макрона" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі