У Норильську показали, як збирають нафтопродукти після аварії: фоторепортаж

Фото
Поділитися
За перші дні зібрано понад 120 тонн чистого палива, стверджують в РФ.

Група фахівців Морської рятувальної служби РФ працює над ліквідацією наслідків масштабної аварії на ТЕЦ-3 Норильська, в результаті якої розлилося близько 20 тисяч тонн палива, розповіли рятувальники.

"Головна загроза екології арктичного регіону від даної аварії пов'язана з можливим поширенням великого обсягу розлитого дизпалива вниз за течією річки Амбарна з поступовим забрудненням все нових природних водойм, озер та їх прибережних територій", - йдеться в повідомленні Моррятслужби РФ.

У Росії кажуть, що рятувальники приступили до збору нафтопродуктів. За перші дні зібрано понад 120 тонн чистого палива.

Фахівці кажуть, що відсутність транспортної доступності, а також важка для пересування і проведення аварійних робіт болотиста місцевість, представляє головну трудність при виконанні робіт.

"Через агресивне середовище, в якому діють рятувальники, і для максимальної продуктивності їх діяльності, робота позмінно трьома групами. Крім того, з метою не допустити заподіяння шкоди здоров'ю фахівців, передбачається їх періодична ротація, для чого ведеться підготовка до доставлення до місця аварії нової групи морських рятувальників", - додали рятувальники.

Читайте також: Ф'юрі відмовився битися з Кличком на круїзному лайнері

Рятувальники намагаються зупинити нафтову пляму від попадання в озеро Піасіоно і звідти в Карське море. Всього близько витекло близько 350 залізничних цистерн з паливом. Головна загроза екології арктичного регіону від даної аварії пов'язана з можливим поширенням великого обсягу розлитого дизпалива вниз за течією річки Амбарна з поступовим забрудненням все нових природних водойм, озер та їх прибережних територій.

В результаті за полярним колом сталася найбільша в історії Росії екологічна катастрофа і друга у світі такого масштабу. "Грінпіс" порівнює це з аварією танкера "Ексон Валдез" біля узбережжя Аляски в 1989 році, коли витекло 36 тисяч тонн нафтопродуктів. Його наслідки відчуваються й сьогодні. В одній тільки Росії в 1994 році з трубопроводу в Комі просочилося 94 тисяч тонн нафти, але формально витік стався не за полярним колом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі