У Палестині почалися протести через план Трампа стосовно Близького Сходу, є постраждалі

Поділитися
У Палестині почалися протести через план Трампа стосовно Близького Сходу, є постраждалі Ще 12 людей постраждали в селі Ель-Азарія на схід від Єрусалиму © Twitter/Islamic freedom
Протестувальники зіткнулися з ізраїльськими військовослужбовцями, які стежили за громадським порядком.

Після того, як президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запропонував Палестині угоду про вільну торгівлю і доступ до ізраїльських портів, в країні почалися протести проти "угоди століття". У результаті мітингів на Західному березі річки Йордан постраждали 22 палестинця, повідомляє агентство Maan з посиланням на Палестинських рух Червоного Півмісяця.

Зазначається, що протестувальники зіткнулися з ізраїльськими військовослужбовцями, які стежили за громадським порядком. Учасники протестів палили покришки, закидали солдатів камінням і пляшками із запальною сумішшю. Почалися сутички, через які військові застосували сльозогінний газ.

Також відомо, що ще 12 людей постраждали в селі Ель-Азарія на схід від Єрусалиму. За попередньою інформацією, всі вони скаржилися на проблеми з диханням. Двох потерпілих госпіталізували.

Як повідомлялося, 28 січня президент США Дональд Трамп після переговорів із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху презентував політичну частину "великого плану" з врегулюванню на Близькому Сході. План передбачає створення Палестинської держави зі столицею в Східному Єрусалимі. Ізраїль, у свою чергу, зобов'язується забезпечити доступ мусульман до мечеті Аль-Акса в Єрусалимі. Ізраїль погодився на чотири роки заморозити будівництво нових поселень в обмін на визнання суверенітету над Західним берегом річки Йордан.

План передбачає розпуск терористичного угрупування "ХАМАС" і демілітаризацію Палестини.

Економічна частина плану була представлена в липні 2019 року. Згідно з нею, Йорданія і Єгипет мають інвестувати в Палестину 50 млрд доларів.

Ізраїль висловив готовність до переговорів на основі плану Трампа. Однако голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас пропозицію США категорично відкинув, заявивши про неприйнятність контролю Ізраїлю над Єрусалимом.

Детальніше про план американського президента читайте в статті Віталія Федяніна "Бізнес-план Кушнера" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі