У Пентагоні назвали кількість американських військових, які залишаються в Сирії

Поділитися
У Пентагоні назвали кількість американських військових, які залишаються в Сирії Частину американських військовослужбовців перекинули з Сирії до Іраку
Більшість військовослужбовців Армії США перебувають на північному сході Сирії.

Після виведення основної частини контингенту Армії США з Сирії, у цій країні залишаються менше тисячі американських військовослужбовців. Цю інформацію озвучив начальник об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Мілі в ефірі телеканалу ABC у неділю, 10 листопада.

На питання журналіста про те, скільки американських військових несуть службу в Сирії після розпорядження президента Дональда Трампа про виведення військ, Міллі відповів: "Менше тисячі. 500-600 людей".

Генерал уточнив, що більшість з них перебувають на північному сході Сирії.

Раніше в Пентагоні повідомляли, що частину американського контингенту передислокували з Сирії до Іраку.

У грудні минулого року Білий дім і Пентагон повідомили про виведення американських військ із Сирії у зв'язку з переходом до "нової стадії" військової операції проти терористичного угруповання "Ісламська держава". Вже у січні армія Туреччини завдала артилерійських ударів по районах на півночі Сирії, які знаходяться під контролем курдських Загонів народної самооборони YPG.

Опозиційна коаліція "Сили демократичної Сирії" розцінила дії США як "удар у спину". Американський військовий контингент діяв у тісному контакті із СДС, які воюють проти ІДІЛ і режиму Башара Асада. До складу СДС входять також курдські загони самооборони YPG, проти яких Туреччина провела серію операцій. Анкара вважає курдські формування в Сирії терористичними і звинувачує їх у підтримці сепаратистів з "Робітничої партії Курдистану".

Детальніше про наслідки турецької операції читайте у матеріалі Миколи Замікули "Ердоган знайшов "Джерело миру"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі