У Польщі створили нову дивізію через загрозу зі сходу

Поділитися
У Польщі створили нову дивізію через загрозу зі сходу © rubaltic.ru
У підпорядкування 18 Механізованої дивізії перейшли дві бригади, її формування триває.

Нова дивізія оперативних військ діятиме на сході Польщі у зв'язку з існуючою на цьому напрямку загрозою, повідомив міністр національної оборони Маріуш Блащак.

У четвер, 29 серпня, Блащак взяв участь у церемонії переходу у підпорядкування 18 Механізованої дивізії 1 Варшавської бронетанкової бригади та 21 Бригади підгалянських стрільців.

Командувач 18 дивізії генерал Ярослав Ґромадзінський наголосив на бойовому потенціалі нового тактичного об'єднання і НАТОвській структурі її командування.

"Ця дивізія оперує на сході Польщі у зв'язку з тим, що сьогодні загрози йдуть саме звідти. Не випадково східний фланг НАТО є особливими предметом зусиль Північноатлантичного альянсу", - цитує міністра "Польське радіо".

Очільник оборонного відомства Польщі також нагадав про розгортання багатонаціональних батальйонів НАТО у регіоні.

"За декілька днів мине 80 років від нападу наших сусідів (Німеччини – ред.) на Польщу. На підставі Пакту Молотова-Ріббентропа стався черговий поділ Польщі. Наш обов'язок – пам'ятати про ту подію, вшановувати тих, хто постраждав з приводу жорстокої окупації, скоєної як німцями, так і росіянами, але наш обов'язок - це також прагнення до того, аби події 80-річної давнини ніколи у майбутньому не повторилися і цьому має служити Військо польське", - сказав Маріуш Блащак.

У 18 Механізовану дивізію увійдуть три бригади: окрім двох включених до її складу, це буде також 19 Механізована бригада з Любліна, формування якої почалося у червні цього року, логістичний полк, полк протиповітряної артилерії, розвідувальний батальйон та інженерний полк.

Нагадаємо, у червні у Польщі відбулися наймасштабніші військові навчання країни Dragon-19. Маневри проводилися на суші, на морі, у повітрі і кіберпросторі. Головна мета навчань – перевірка сумісності польських частин із військами союзників, що дислокуються в Польщі, в рамках зміцнення східного флангу НАТО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі