У Польщі уточнили дані щодо наявності коронавірусу в країні

Поділитися
У Польщі уточнили дані щодо наявності коронавірусу в країні Польські посадовці заперечують наявність коронавірусу в країні
"Китайський" вірус" підозрюють у майже 50 осіб.

Міністерство охорони здоров'я Польщі уточнило інформацію щодо першого випадку зараження коронавірусом у країні. За словами чиновників, у 47 людей із симптомами респіраторної інфекції підозрюють Covid-19, але жодного офіційно підтвердженого випадку поки що немає.

"Ми відкидаємо повідомлення про коронавірус у Польщі. Будь ласка, не поширюйте чутки", - заявив представник Служби охорони здоров'я Войцех Андрусевич на сенатських дебатах щодо епідемічної ситуації у країні.

Заступник міністра охорони здоров'я Вальдемар Краска уточнив: окрім 47 пацієнтів із підозрою на "китайський вірус", на карантин відправлені 55 поляків, ще 1570 громадян перебувають під активним епідеміологічним наглядом, пише Wpolityce.

Раніше газета Express Ilustrowany повідомляла, що на лікуванні в лікарні міста Лодзь знаходиться хвора на коронавірус полька. Дівчина повернулася з відпустки в Таїланді, перші симптоми проявилися у неї ще до повернення на батьківщину.

Центр громадського здоров'я МОЗ має намір відправити у Львівську, Чернівецьку та Закарпатську області першу партію тест-систем на коронавірус, переданих Україні Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Ці регіони обрані для першочергового розподілу через велику кількість заробітчан. Частина працюючих за кордоном українців може схотіти повернутися на батьківщину на тлі спалаху коронавірусу в Європі.

Станом на сьогодні в Україні немає жодного підтвердженого випадку інфікування новим коронавірусом. Тести евакуйованих із китайського Вуханя українців виявилися негативними.

Докладніше про готовність України протистояти небезпечній хворобі читайте у матеріалі Ольги Дмитричевої "Санітарний контроль" для "Дзеркала тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі