У Польщі затримали чоловіка, який закливав "вбивати бандерівців"

Поділитися
У Польщі затримали чоловіка, який закливав "вбивати бандерівців" Поляку за банер із закликом вбивати бандерівців загрожує в'язниця © Польське радіо
У Польщі затримано чоловіка за антиукраїнський банер, йому пред'являть звинувачення "за заклик до ненависті на національному ґрунті".

У польському місті Люблін затримано місцевого жителя за вивішування банера відверто антиукраїнської тематики під час матчу з регбі Польща-Україна.

Про це повідомила представник окружної прокуратури Любліна Беата Сик-Янковська.

"Прокуратура пред'явила звинувачення 32-річному місцевому жителю Збігнєву Ст. за заклик до ненависті на національному ґрунті", - повідомила Сик-Янковська, передає "Укрінформ".

За її словами, затриманий виправдовується, що не пам'ятає змісту банера.

Перевіряються також інші особи на причетність до цієї справи. Зазначимо, що за заклики до ненависті на національному ґрунті в Польщі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років.

Банер був вивішений під час матчу з регбі Польща-Україна минулої суботи в Любліні. Зокрема на польській трибуні з'явився саморобний плакат, на якому польською та українською мовами було написано "Львів повернемо, бандерівців вб'ємо".

Цей факт викликав обурення у присутнього на стадіоні заступника президента Любліна Кшиштофа Коморовського. Однак вирішити ситуацію виявилося не так просто, повідомляло раніше "Польське радіо". Охоронна фірма, яка мала б зняти плакат, відмовилася це зробити, пояснивши, що такі дії сек'юріті могли послужити причиною для масової бійки, на яку чекали фанати. Поліція також вирішила не втручатися, заявивши, що "причин для з'ясування обставин не було".

Фінал виявився несподіваним. Вирішити проблему зважилися 5 жінок. "Псевдовболівальникам" хоч і вистачило духу ображати жінок на словах, все ж вдатися до сили, коли ті зламували ксенофобський плакат, не зважилися.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі