У Польщі заявили, що літак Качиньського підірвали зсередини

Поділитися
У Польщі заявили, що літак Качиньського підірвали зсередини Ліве крило президентського літака було зруйновано ще в повітрі © Wikimedia commons
Ліве крило урядового борту було зруйновано серією внутрішніх вибухів.

Комісія з розслідування обставин Смоленської катастрофи прийшла до висновку, що літак, під час аварії якого загинув президент Польщі Лех Качиньський і члени урядової делегації, був підірваний зсередини.

Як повідомила офіційний представник слідчої комісії Марта Пальонек, ліве крило літака було зруйновано серією внутрішніх вибухів, передає RMF4.

Вона уточнила, що джерел вибухів було кілька, а дерево, в яке врізався літак під час падіння, не вплинуло на початкове руйнування крила.

У жовтні минулого року міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич повідомив, що слідчій комісії вдалося встановити момент вибуху на борту президентського літака, який зафіксував один з бортових самописців.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року, неподалік від військового аеродрому під Смоленськом в РФ, розбився літак Ту-154М із президентом Польщі Лехом Качиньським та представниками політичної, військової та культурної еліти Польщі. Загинули всі 96 осіб, що знаходилися на борту.

Згідно з висновками Міждержавного авіаційного комітету, причиною катастрофи стали неправильні дії екіпажу. Але в 2015 році нова влада Польщі повернулася до цієї теми. А на початку березня 2016 року було відновлено розслідування за фактом аварії літака.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі