У понеділок у Гаазі поновляться слухання у справі MH17

Поділитися
У понеділок у Гаазі поновляться слухання у справі MH17 У Гаазі готуються до розгляду справи по суті MH17
У нідерландській прокуратурі розраховують, що суд приступить до розгляду справи по суті вже восени.

В окружному суді Гааги в понеділок, 22 червня, поновлюються слухання у справі про катастрофу "Боїнга" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 і був збитий російським "Буком" у небі над Донбасом в 2014 році.

Попередній етап слухань проходив з 8 по 10 червня. На ньому сторони повідомили про зібраної інформації і виконану роботу. На наступні засідання заплановано продовження підготовки до розгляду справи по суті.

Нідерландська прокуратура висловила надію, що суд приступить до розгляду справи MH17 по суті вже в жовтні або листопаді.

Читайте також: Справа MH17: У суді назвали тип ракети, яка збила "Боїнг", і спростували брехня Кремля

17 липня 2014 року над містом Шахтарськ Донецької області було збито "Боїнг-777", що належав "Малайзійським авіалініям" і здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур. У катастрофі загинули екіпаж і пасажири літака – 298 людей, включаючи 80 дітей. Літак був збитий ракетою ЗРК "Бук" 53-ї зенітної ракетної бригади ППО Збройних сил РФ, що дислокується в Курську.

У червні 2019 року JIT назвала імена чотирьох обвинувачених: це росіяни Сергій Дубинський ("Хмурий"), Олег Пулатов ("Гюрза"), Ігор Гіркін ("Стрєлков") і українець Леонід Харченко ("Крот"). Ще одним підозрюваним став колишній бойовик "ДНР" Володимир Цемах, якого Україна видала Росії в рамках обміну.

СБУ оголосила підозру фігурантам справи в скоєнні терористичного акту з людськими жертвами.

За п'ять років розслідування трагедії MH17 було встановлено точний час і маршрут переміщення зенітного ракетного комплексу "Бук" з РФ в Україну і назад, час і місце запуску ракети, якою збили авіалайнер, і дані понад 150 причетних до транспортування комплексу осіб.

Проте РФ досі заперечує свою причетність до злочину.

Суд у справі MH17 почався в нідерландському Схіпхол 9 березня. Чотирьох обвинувачених судитимуть заочно. Детальніше про процес в статті Володимира Кравченка "Заради справедливості" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі