У РФ помер ексголова Чувашії, який вирішив судитися з Путіним

Поділитися
У РФ помер ексголова Чувашії, який вирішив судитися з Путіним Михайло Ігнатьєв помер, не дочекавшись, коли Верховний суд розгляне його позов до Путіна © Wikimedia commons
На початку травня Михайла Ігнатьєв госпіталізували з двобічною пневмонією.

Колишній глава Чуваської Республіки Михайло Ігнатьєв помер в одній з лікарень Санкт-Петербурга. За даними російського "Інтерфаксу", експосадовець заразився коронавірусом. Про смерть 58-річного політика журналістам повідомив нинішній керівник Республіки Олег Ніколаєв у четвер, 18 червня.

У травні Ігнатьєв потрапив до лікарні з двосторонньою пневмонією, експосадовця підключили до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО).

Читайте також: Росіяни пропонують італійцям 200 євро за хороший коментар про Путіна - Repubblica

Михайло Ігнатьєв очолював Чувашію з 2010 року. У січні 2020 року президент РФ Володимир Путін звільнив Ігнатьєва з займаної посади "у зв'язку з втратою довіри". Однак посада голови республіки є виборною. І Ігнатьєва не призначав Путін, його обирали жителі Чувашії.

Приводом для відсторонення Ігнатьєва стали скандали з його участю. Спершу він закликав "мочити" журналістів і блогерів, які критично висвітлюють стан справ у республіці. Потім на публічному заході змусив офіцера МНС підстрибувати за ключами від нового пожежного автомобіля, які Ігнатьєв тримав у руці.

Після цього на федеральних телеканалах вийшли негативні сюжети про голову Чувашії. 28 січня політрада "Єдиної Росії" позбавив Ігнатьєва партквитка, наступного дня Путін звільнив його.

20 травня Ігнатьєв звернувся до Верховного суду з адміністративним позовом, яким оскаржив указ президента про дострокове припинення повноважень голови Чувашії. Розгляд позову призначили на 30 червня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі