У Росії проведуть випробування вакцини від коронавіруса на військових

Поділитися
У Росії проведуть випробування вакцини від коронавіруса на військових Для перевірки безпеки вакцини відібрали 50 військових © www.pixels.com
Перша група відправиться для проведення експерименту 3 червня.

У Росії починаються клінічні випробування вакцини від коронавірусу власного виробництва. Тестування пройде на військових, заявило Російське Міноборони.

"Для перевірки безпечності та ефективності вакцини відібрано 50 військовослужбовців, у тому числі п'ять жінок, що добровільно виявили бажання взяти участь у апробації сучасного препарату", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, випробування пройдуть на базі 48-го Центрального науково-дослідного інституту Міноборони. У розробці брали участь військові, співробітники інституту. 3 червня перша група добровольців заселиться в спеціальний медичний заклад при інституті для попереднього поглибленого медичного обстеження і підготовки до експерименту.

За даними російського "Інтерфакс", 22 травня в Національному дослідницькому центрі епідеміології і мікробіології імені Н.Ф. Гамалії Моз РФ співробітники неофіційно випробували на собі векторну вакцину від COVID-19.

Директор центру академік РАН Олександр Гінзбург повідомив, що експеримент виявився успішним: негативних побічних ефектів від вакцинації не спостерігалося, у прищеплених виробився імунітет.

Мова йде про векторноу вакцину на основі ДНК аденовірусу, в яку вбудований ген коронавірусу SARS-CoV-2. Аденовірус використовується в якості "контейнера", щоб доставити коронавирусный ген у клітини, запустити там синтез білків оболонки нового коронавіруса і "познайомити" таким чином імунну систему з потенційним ворогом. Вакцини такого типу називаються векторними.

Повідомляється, що 26 травня глава Міноборони Сергій Шойгу пообіцяв президенту Путіну, що військові завершать до кінця липня клінічні випробування вакцини. Над її створенням працюють сім російських наукових майданчиків. Зараз шість вакцин від коронавіруса тестуються в новосибірському ГНЦ "Вектор" Росспоживнагляду, дві вакцини розробляє компанія "Биокард" і ще одну готує Санкт-Петербурзький НДІ вакцин і сироваток. Крім того, розробкою вакцини займаються ФМБА і РАН.

Читайте також: МОЗ за допомогою мультиків розповів про запобігання коронавірусу

Зараз у світі працюють над 70 варіантами вакцин від коронавірусу. За інформацією ВООЗ, найбільше просунулися вчені з Гонконгу. Поки результат кооперації CanSino Biologics Inc. і Пекінського інституту біотехнологійзнаходиться на другому етапі дослідження, тобто зразки випробовуються на людях.

На думку глави ключовий фармкомпанії із США, створення вакцини від коронавірусу може зайняти більше 1,5 років. Вакцини повинні тестуватися в ході "дуже великих клінічних випробувань", які займають місяці або роки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі