У Росії заявили про затримання ФБР депутатки Держдуми

Поділитися
У Росії заявили про затримання ФБР депутатки Держдуми © посольство рф в сша
Офіційна причина затримання і допиту парламентарія не називається.

Депутата Державної Думи РФ Інну Юмашеву затримали та допитали співробітники ФБР, вона прилетіла в Нью-Йорк для участі у форумі "Діалог Форт-Росс", стверджують у Посольстві Росії у США.

Допит проводився в будівлі аеропорту і, за версією російських дипломатів, був спробою зірвати форум, "покликаний сприяти зміцненню співпраці Росії і США". У дипломатичних установах США затримання та допит Юмашевої не коментують.

"Вважаємо такі дії неприйнятними, обурливими. Розраховуємо, що нам пояснять, що означають такого роду зондажні підходи до депутата Державної Думи", - заявив посол РФ Анатолій Антонов. Посольство направило ноту протесту до Державного департаменту США.

У коментарі пропагандистам "РИА Новости" Антонов заявив, що депутатці нібито ставили "абсолютно незрозумілі й неприйнятні питання", а згодом представник спецслужби нібито запропонували "продовжити спілкування у неформальній обстановці". Сама Юмашева від коментарів утримується.

"Уявити собі не можу, якби наші відповідні служби затримали когось, скажімо, будь-кого із Сенату або нижньої палати Конгресу... Відвели до окремої кімнати, стали допитувати і потім би відповідний представник запропонував попити кави десь в одному з найближчих ресторанів Шереметьєво", - обурився Антонов.

Але представник посольства забув нагадати, що РФ причетна до політичних вбивств колишніх депутатів Держдуми за кордоном. Зокрема, Дениса Вороненкова, який виступав проти анексії Криму та політики Кремля.

Міністерство закордонних справ РФ заявило рішучий протест у зв'язку із затриманням і допитом парламентарія.

"Це чергова ворожа акція проти Росії і її представників, явно націлена на подальше погіршення атмосфери російсько-американських відносин", - заявили у відомстві Сергія Лаврова.

У МЗС пов'язали затримання і допит Юмашевої, яка координує парламентську групу Держдуми РФ по зв'язках із Конгресом США, з відмовою у видачі віз представникам міністерства, які збиралися відвідати форум. А також традиційно пригрозили Вашингтону "наслідками нагнітання напруженості" у двосторонніх відносинах.

"У Москві глибоко обурені тим, що сталося. Тим, хто приймає рішення у Вашингтоні, варто замислитися, куди може завести систематичне нагнітання напруженості у відносинах із Росією. Така політика недалекоглядна і небезпечна", - заявили в міністерстві.

Нагадаємо, у вересні США відмовили у видачі віз десятьом членам російської делегації, які збиралися взяти участь у Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Всі вони повинні були супроводжувати міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі