У російському Благовєщенську студент відкрив стрілянину в коледжі, загинули дві людини

Поділитися
У російському Благовєщенську студент відкрив стрілянину в коледжі, загинули дві людини Мисливську рушницю було офіційно зареєстровано на студента
Нападник наклав на себе руки.

Студент Амурського коледжу будівництва та житлово-комунального господарства (місто Благовєщенськ, Росія) відкрив стрілянину з рушниці, в результаті чого дві людини загинули і ще троє отримали поранення, повідомляє Meduza.

Він безперешкодно пройшов зі зброєю через пункт охорони, увійшов у свою аудиторію, направив рушницю на однокурсників і вигнав викладачку. Вона добігла до найближчого магазину, звідки викликала поліцію. Зловмисника блокували співробітники ДПС, які першими прибули на місце злочину за сигналом тривоги, повідомляє МВС. Поліцейські відкрили вогонь у відповідь по нападнику, поранивши його.

Після евакуації студентів в коледжі були виявлені тіла двох людей, у тому числі нападника студента. Він покінчив з собою.

За попередніми даними, причиною інциденту став конфлікт між учнями коледжу, заявили в поліції. Мисливську рушницю ІЖ-81, з якої стріляв злочинець, було офіційно на нього зареєстровано.

Mash повідомляє, що нападник - 19-річний студент четвертого курсу Данило Засорин. Нібито він відкрив стрілянину через те, що його вигнали з аудиторії за запізнення. За іншою версією, причиною стрілянини стала помста за дівчину, пише телеграм-канал. Другий загиблий - однокурсник Засоріна Олексій Голубничий.

Схожа трагедія сталася трохи більше року тому. 17 жовтня 2018 року в будівлі політехнічного коледжу в окупованій Керчі стався вибух. Вибуховий пристрій спрацював у їдальні коледжу. Внаслідок вибуху та стрілянини загинули 20 осіб (5 викладачів і 15 студентів), ще кілька десятків дістали поранення, зокрема важкі.

Підконтрольні російським окупантам слідчі органи кваліфікували напад за статтею "теракт", згодом перекваліфікували його на "вбивство". За даними російського слідства, 18-річний студент коледжу Владислав Росляков влаштував вибух і стрілянину в закладі, а потім наклав на себе руки. Детальніше про минолорічну трагедію у окупованій Керчі читайте в статті Валентини Самар "Пристріл" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі