У семи штатах США нові антирекорди госпіталізації пацієнтів з COVID-19

Поділитися
У семи штатах США нові антирекорди госпіталізації пацієнтів з COVID-19
Причиною експерти називають раннє зняття обмежень для ведення бізнесу, в основному барів та ресторанів, а також нехтування масками й дистанцією.

Сім штатів США повідомили про нові максимальні показники госпіталізації людей, що заразилися новим коронавірусом. В основному це південні та західні американські штати, оскільки епіцентр змістився туди. Після Нью-Йорка Флорида стала новим епіцентром боротьби з COVID-19, пише газета Washington Post.

Нові антирекорди зафіксували в Аризоні, Арканзасі, Каліфорнії, Північній й Південній Кароліні, Теннессі та Техасі.

Губернатори штатів стверджують, що зростання числа заражених пов'язаний з більш масштабним тестуванням, проте експерти вважають, що це, ймовірно, - не єдина причина. На їхню думку, причиною погіршення ситуації стали раннє скасовування обмежень на ведення бізнесу минулого місяця, недотримання норм соціального дистанціювання, а також нехтування носінням масок.

Більше тепла погода навряд чи зупинить поширення коронавіруса COVID-19, заявив директор Національного інституту здоров'я США Френсіс Коллінз.

Читайте також: Марцінків порушує права людини розпорядженням про вивезення ромів на Закарпаття — правозахисники

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі