У Сирії вбито голову центру з розробки хімічної зброї для військ Асада – The Guardian

Поділитися
У Сирії вбито голову центру з розробки хімічної зброї для військ Асада – The Guardian Убитий Асбер очолював таємний урядовий центр з розробки хімзброї © Syrian Observatory For Human Rights
В автівку Азіза Асбера заклали вибуховий пристрій.

У Сирії унаслідок вибуху автомобіля загинув голова центру з розробки хімічної зброї для режиму диктатора Башара Асада, повідомляє The Guardian. За даними сирійського урядового видання al-Watan, Азіз Асбер керував центром, розташованим у місті Масьяф у провінції Хама. Раніше об'єкти військ Асада в цьому регіоні неодноразово піддавалися атакам ВПС Ізраїлю.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR), автомобіль Асбера вибухнув ввечері у суботу, 4 серпня. Атаку на нього пов'язують c терористичними угрупованнями "Тахрір аш-Шам" і "Джебхат ан-Нусра". На своєму Telegram-каналі бойовики повідомили про те, що саме вони заклали вибухівку в автомобіль Асбера.

За словами голови SOHR Рамі Абдул-Рахмана, убитий був близький до сирійського диктатора Асада. При цьому ізраїльські військові чиновники відмовилися коментувати агентству Reuters інформацію про загибель Азіза Асбера.

Нагадаємо, раніше режим Асада неодноразово звинувачували в розробці та застосуванні хімічної зброї, однак офіційна влада Сирії ці звинувачення відкидала.

14 квітня, лідери США, Франції і Великої Британії заявили про початок добової військової операції у Сирії. Удари наносилися по об'єктах, які підозрюються у причетності до виготовлення хімзброї. За годину було оголошено про завершення першої хвилі ударів по Сирії, проте в Пентагоні не виключили їх повторення.

Операція в Сирії стала відповіддю на застосування режимом Башара Асада хімічної зброї проти цивільного населення. Остання атака 7 квітня забрала життя близько 70 осіб, більшість з яких жінки і діти. Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила використання хімзброї військами Асада в Думі.

Детальніше про ракетні удари по Сирії через хіматаку в Думі читайте у матеріалі DT.UA "Авіаудари по Сирії: що відомо про подію".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі