У США почали страйк працівники служб доставки і торгівлі

Поділитися
У США почали страйк працівники служб доставки і торгівлі Робітники вимагають забезпечити їх засобами захисту і дезінфекції © retaildetail.eu
Тисячі людей незадоволені ризиком, якому піддаються, продовжуючи працювати в умовах епідемії.

Кур'єри, продавці і робітники складів найбільших торгових мереж США Amazon і Instacart оголосили страйк, бажаючи привернути увагу до охорони здоров'я та оплати праці людей, вимушених виконувати обов'язки незважаючи на епідемію, що продовжується в країні, повідомляє Reuters.

Організатор страйку Ванесса Бейн, працівниця Instacart і лідер руху Gig Workers Collective, стверджує, що в акції протесту візьмуть участь 200 000 рядових співробітників компанії, яка займається доставкою замовлених в інтернеті продуктів харчування. Співробітники Instacart в соціальних мережах пишуть про небезпеку і зростаюче значення своєї роботи в той час, коли більшість населення залишається на домашньому карантині, дотримуючись рекомендацій влади. Працівники вимагають підвищення заробітної плати і хочуть отримати засоби індивідуального захисту, а також дезінфектори для рук, смартфонів, вантажів та транспорту, який використовують для виконання закзаов.

"Нам потрібно 100% співробітників, щоб змусити Instacart піти на поступки", - сказала Бейн. Поки що у групі Facebook, яку вона створила для координації страйка, лише 15 тисяч учатсніков.

На тлі виступу співробітників Instacart, почалися заворушення серед співробітників Amazon, найбільшої в світі компанії в області інтернет-торгівлі. П'ятнадцять робочих пішли зі складу Amazon на Стейтен-Айленді в Нью-Йорку, покинувши роботу після того, як стало відомо про зараження коронавірусом одного з їхніх колег. Пізніше в Amazon оголосили, що організатора самовільного припинення роботи звільнено, а решту робітників відправили на оплачуваний карантин.

Один з працівників складу Amazon, Крістіан Смолл, стверджує, що компанія не піклується про дезінфекцію приміщень і особистий захист працівників. В Amazon стверджують протилежне, однак Смолл заявляє, що він і його колеги будуть продовжувати критикувати компанію, поки співробітники не отримають все необхідне для оберігання від інфекції.

Кілька десятків робітників підприємства Amazon під Флоренцією також оголосили страйк, невдоволені також робітники французьких відділень компанії. Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер назвав "неприпустимим" поведінку компанії, що змушує своїх співробітників працювати без достатнього захисту в умовах епідемії.

Заперечуючи критику лідерів страйків, Amazon і Instacart стверджують, що рух не носить масового характеру і що переважна більшість їх робітників та службовців виконують свої обов'язки як раніше.

Карантин у США продовжений до кінця квітня. В умовах зростання числа хворих, американська економіка переживає кризу, для подолання якого уряд США виділить для підтримки підприємств і домогосподарств більше двох трильйонів доларів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі